Ongetrouwd en geen kinderen: 30-jarige vrouw pleegt hierom zelfmoord

De maatschappij door Marleen_S

Dat iemand zelfmoord als de enige uitweg ziet, is natuurlijk al erg genoeg. Maar waarom deze vrouw het leven liet, zal je wellicht verbazen. Ongetrouwd en zonder kinderen wilde de 29-jarige Rachel namelijk niet verder meer leven…

 
Als klein meisje ga je later het liefst je eigen Barbie-leven tegemoet. Je vindt je Ken, krijgt misschien wel een baby en je leeft nog lang en gelukkig. De 29-jarige Rachel Gow zag haar meisjesdroom om voor haar dertigste getrouwd te zijn en kinderen te hebben, niet meer gebeuren. Dus maakte ze een einde aan haar leven.
 


Familie deed het beter dan zij

De ziekenhuismedewerkster uit Lancashire, Engeland vond dat ze niet in het leven was waar ze volgens haar zou moeten zijn. Daarnaast zag ze ook familieleden die het in haar ogen ‘beter deden dan zij’. Die twee dingen vormde een deel van de problemen die in 2011 bij Rachel begonnen, aldus Metro UK.
 
Nadat haar moeder in hetzelfde jaar aan kanker overleed, ontmoette de spontane en avontuurlijke Rachel haar lover Anton. Ze hadden veel gemeen, woonden binnen no time samen en waren volgens vrienden heel gelukkig. Na drie break-ups was Rachel wel toe aan iets serieus en haar grootste wens was dan ook om lekker te settelen en te trouwen.
 
Ze had er zin in om dertig te worden, plande zelfs een tripje naar Italië met Anton en wilde naar Las Vegas. Niets wees erop dat ze ongelukkig was, totdat de eerste scheurtjes in de relatie ontstonden en Rachel een psycholoog bezocht. Ze kon niet over haar verdriet heen komen en was bang dat Anton haar zou verlaten. 


 
Heat of the moment
“De sterfdag van haar moeder kwam eraan, net zoals haar verjaardag en die van mij. Door deze dingen ging ze twijfelen. Ze vond dat ze al getrouwd had moeten zijn en kinderen had moeten krijgen net zoals haar broers en zussen”, vertelt Anton, die haar in haar appartement vond nadat Rachel zelfmoord had gepleegd. “Ze had me ooit weleens verteld dat ze gezocht had naar zelfmoordtechnieken, maar ik had geen idee hoe serieus ze hierover was. Ze zei dat soort dingen altijd in the heat of the moment.”
 
Voor ze het onoverkomelijke deed, stuurde ze Anton nog een sms waarin ze hem 'al het beste in de toekomst' wenste. Anton trof haar niet veel later dood aan. Pogingen om haar te redden waren tevergeefs. De lijkschouwer vertelt: “Rachel was een meisje met serieuze problemen door een reeks situaties in haar leven. Zoals ik heb begrepen had ze juist een heel positief jaar gehad, onder andere vanwege haar nieuwe baan. Maar blijkbaar had ze het toch moeilijker dan gedacht.”

Wij wensen de familie en vrienden van Rachel en Anton heel veel sterkte.


Bron beeld: Facebook