Boek: Meditatie voor Vrouwen

Psyche & spiritualiteit door Ze.nl

Meditatie alleen voor mannen? Voorheen was dat wel altijd zo, omdat duizenden jaren lang monniken de bewakers van de kennis van meditatie en scheppers van haar techiek waren. Die meditatie-technieken waren natuurlijk toegespitst om aan hun behoeften te voldoen. Er is weinig over bekend wat deze technieken voor vrouwen doen, vooral moderne vrouwen. Maar nu is het tijd voor nieuwe inzichten, gericht op de behoeften en de kracht van vrouwen. Dus schreef het echtpaar Maurine-Roche dit boek speciaal voor vrouwen, correctie, voor àlle wijze vrouwen.

Thuiskomen bij jezelf

Dat is mediteren: in alle rust genieten van jezelf. Dat is voor ons vrouwen niet altijd even gemakkelijk, omdat wij ons altijd in dienst stellen van anderen. Onze man, onze kinderen, ons werk. Maar het kan rust geven in ons hectische bestaan en het kan zelfs een openbaring zijn, wat weer leidt tot meer begrip voor onszelf.

"Mmm.... de muziek streelt me, kalmeert me als een helende balsem.
En mijn adem is zo zacht, hij vult me, hij streelt me,
masseert me zachtjes vanbinnen. Hoe kan ik zo beminnelijk zijn?
Mijn hele lichaam is gewassen in bemiddelijkheid, binnen en buiten...
Ahh... mijn hart stijgt op, spreidt zich open en glimlacht."


Ook voor hen die nog nooit hebben gemediteerd is dit boek aan te raden. Elk hoofdstuk begint met een meditatie en is een Geheim, waar je waarschijnlijk nooit bewust bij stil hebt gestaan. Geheim 1 is bij voorbeeld: Gebruik je zintuigen. Dit Geheim wordt je dan uitgelegd met duidelijke voorbeelden. Daarna is het tijd voor jouw eigen innerlijke Verkenningen: hoe beleef jij je zintuigen? Een Warming-Up en Meditatie-oefeningen maken je vervolgens wat meer vertrouwelijk met het Geheim, in dit geval je eigen zintuigen en aan het eind van het hoofdstuk kun je middels Bespiegelingen samenvatten of je het Geheim eigen hebt gemaakt, wat je hebt geleerd en hoe je nu je zintuigen ervaart.

http://i5.photobucket.com/albums/y191/Pebby/Site/Med2.jpg

"Zoveel inspanning... Ik probeer echt alles te geven.
Ik geef en geef, maar soms lijkt het gewoon niet genoeg.
Ik weet dat het maar een stemming is, maar ik zou wel kunnen... huilen."


Hoe duidelijk het boek ook geschreven is, het is echter geen boek om zomaar in een keer uit te lezen. Het is meer een handboek, een lijfboek, welke je er steeds weer bij kan pakken. Pak eruit wat voor jou van toepassing is. Elke pagina geeft je inzichten tot jezelf, die je eerst moet laten bezinken of zelfs nogmaals moet lezen. Al met al een echte aanrader voor vrouwen die dieper in zichzelf willen gaan. Het zal je hart voeden en je de kracht geven om op je best te zijn.

http://i5.photobucket.com/albums/y191/Pebby/Site/Med.jpg

Auteurs: Camille Maurine & Lorin Roche
Vertaling: Aat van Uijen
Verschenen: 2e druk, oktober 2005
Uitgeverij: Altamira-Becht
ISBM 90 6963 586 0 - NUR 723