Geluk is een besluit

Psyche & spiritualiteit door Ze.nl

Zo komen o.a. Herman van Veen, Karin Spaink, Bram Vermeulen, Theo Kars en Margot Keune aan bod. Persoonlijke belevingen en openhartige, indrukwekkende verhalen passeren de revue. Als lezer wordt je als het ware meegevoerd op hun levensweg, inclusief de persoonlijke hoogte- en dieptepunten. Je leest hoe zij, ieder voor zich, hun definitie van geluk omschrijven. Cri Stellweg zegt daarover bijvoorbeeld het volgende: ?Geluk wordt vaak verward met tevredenheid. Geluk overstijgt alles. Geluk is een prachtig gevoel. Het wordt je slechts toebedeeld in seconden. Als je al met al, na een heel mensenleven een dag bijeen krijgt, mag je niet mopperen.?

Iedereen loopt vroeg of laat een keer vast. Door een groot persoonlijk drama of door een ernstige ziekte. Dat maakt het ook zo herkenbaar, voor de lezer. Geluk is persoonlijk, maar ongeluk ook, zo stelt de schrijfster. Gaandeweg ontdekt men hoe betrekkelijk sommige dingen zijn, zoals geld verdienen en carrière maken. Wanneer je de dood in de ogen hebt gekeken ga je bewuster leven. Je gaat keuzes maken, en je besluit wat er écht toe doet en wat minder. Je ontdekt wie je vrienden zijn en welke mensen energie vreten in plaats van opleveren. Je maakt schoon schip met jezelf en je omgeving. Een persoonlijke crisis zorgt er als het ware voor dat je gedwongen wordt om, soms letterlijk, stil te staan, en opnieuw je kaarten te schudden en te beslissen welke je weggooit en welke je vasthoudt.

Voor iedereen die zich interesseert in dit soort levensvragen, is het boek een absolute aanrader! Mede ook vanwege het fraaie uiterlijk( het boek is gebonden en heeft een zijden omslag) is het erg geschikt om cadeau te doen, de komende feestdagen.

Afbeelding verwijderd door redactie


ISBN:9045300605
Uitgeverij: BZZTôH
Prijs: ? 14,95