Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

SOS-Kinderdorpen: La casa de los sueños

SOS-Kinderdorpen voert regelmatig campagne om o.a. speciale projecten aandacht te geven. Op 13 maart 2005 vond de eerste SOS-Kinderdorpen benefiet High Tea plaats in het Crowne Plaza Promenade Hotel in Den Haag. Vrijwilligers en 250 enthousiaste gasten zorgde samen voor een opbrengst van ? 55.000,-, genoeg geld om een SOS-Kinderdorp te realiseren in Chiang Rai, Thailand.

Op 19 maart 2006 van 14.30 tot 18.30 uur, vindt er wederom een SOS-Kinderdorpen benefiet plaats. Dit jaar gaat de speciale aandacht uit naar een nieuw dorp in Mexico. Morelia is de hoofdstad van Michoacán en deze provincie wordt ook wel ?de staat van de alleenstaande moeders? genoemd. In de sloppenwijken groeide de bevolking de afgelopen jaren explosief. Ook het aantal weeskinderen stijgt schrikbarend. Mishandeling, verwaarlozing en misbruik vormen de tol van het keiharde straatleven. SOS-Kinderdorpen luidt daarom de noodklok en bouwt een dorp in Morelia: ?La casa de los sueños?: Het huis van de dromen.

Een reeks van bekende mensen heeft zich ingezet voor dit evenement, waaronder burgemeester Deetman;
burgemeester van Den Haag, voormalig minister Dijkstal; Yvonne van Gennip; schaatster en Marijke Helwegen.
Het programma is van 14.30 tot 18.30 uur:
- Ontvangst en borrel
- Welkomstwoord
- Optreden Residentie Orkest
- Kunstveiling
- Borrel

Op deze High Tea is de ambassadrice van Mexico gastvrouw. De High Tea zal plaatsvinden in kasteel de Wittenburg te Wassenaar.
Het Mexicaans Fiesta Thema doet het al verklappen, er zal heerlijk gegeten kunnen worden. Met culinaire hoogstandjes van onder meer topkoks; Henk Savelberg, Ambassadeur van SOS-Kinderdorpen Nederland, Robert Kranenborg van Le Cirque, Gert Jan Cieremans van de Seinpost en Dimitri Roedoe van de Keuken van Waarde zullen die middag in de keuken staan.
Aan het eind van de middag zal er een veiling plaatsvinden met beschikbaar gestelde werken van bekende en onbekende Haagse kunstenaars. En ook zal je kunnen bieden op een aantal ludieke stukken van o.a. ?Haagse Harry? en de twee schoonmaakdames van RTL4 programma ?Hoe schoon is jouw huis?.

Je kunt kaarten bestellen voor deze benefiet-High Tea via de website van SOS-Fiesta.

Afbeelding verwijderd door redactie


Kaarten: ? 175,- per stuk (je kan uiteraard ook een kleiner bedrag doneren)
Datum en tijd: zondag 19 maart 2006 van 14:30 tot 18:30 uur.
Locatie:
Kasteel Wittenburg
Landgoed de Wittenburg 1
2244 BV Wassenaar