Ben je een oude ziel? Dit zijn 5 kenmerken

Psyche & spiritualiteit door Claire

Het hebben van een oude ziel. Je hebt het vast weleens gehoord of gezegd bij kinderen die al erg wijs zijn voor hun leeftijd. Soms heb je zelf het gevoel dat dit niet de eerste keer is dat je hier op aarde rondloopt. Zo kom je erachter of je een oude ziel bent.

Lees ook: Waarom is er zo’n sterk verlangen naar vroeger?

Oude ziel 

Iedereen op aarde heeft een ziel. Een woord dat in de Van Dale wordt omschreven als het onsterfelijke deel van de mens. In meerdere religies geloven ze dat als je overlijdt, je lichaam sterft, maar je ziel niet. Deze blijft nog langer rondzweven op de aarde. Het is niet wetenschappelijk te verklaren, maar toch hebben veel mensen het gevoel dat dit niet de eerste keer is dat ze hier op aarde rondlopen. Dit zijn oude zielen: mensen die veel verschillende levens hebben gehad, uitgaande van reïncarnatie. Bizar, toch? Iedere leven leert de ziel een nieuwe les, waardoor één die al langere tijd op aarde is, vaak wordt gezien als een wijs iemand. Ook heb je een aantal andere kenmerken die mensen met een oude ziel hebben.

  1. Je bent graag alleen 

Oude zielen zijn gevoelig voor drukte en energie om zich heen en vinden het fijn om af en toe rust te hebben en zich even af te sluiten van hun drukke baan of verplichtingen. Dit doen ze door alleen te zijn, ze hebben namelijk een rijke binnenwereld waar ze zich graag in begeven. Toch hoef je nu niet te denken dat ze zich daardoor alleen maar eenzaam of alleen voelen. Oude zielen zijn net zo lief alleen als samen. Iets voor jezelf doen werkt gewoon opladend.

2. Je luistert naar je gevoel en praat erover

Voor sommige mensen is het heel moeilijk om naar hun gevoel te luisteren. Ze zitten te veel in hun hoofd, zijn alleen maar bezig met gedachten en stellen zichzelf nooit de vraag: hoe voel ik mij nou echt? Oude zielen volgen en vertrouwen hun intuïtie als gids naar het goede. Hebben ze onderbuikgevoelens als angst, boosheid of verdriet, dan praten ze daar graag over. Ze vinden het zelfs fijn en heel normaal om de diepte in te gaan. Tot ze in situaties komen waar anderen nodig zijn, dan vragen ze niet graag om hulp. 'Dat lossen ze zelf op'.

3. Op zoek naar kennis en groei

Het geeft je onvoldoende energie om gezond en comfortabel te leven, wil constant nieuwe dingen leren en volgt cursussen, opleidingen en studies. Als je een oude ziel bent, heb je een verlangen naar groei en evolutie. Met vooral de nadruk op kennis. Jij hebt niks aan roddels of oppervlakkig nieuws: boring. Jij wil diepgang.

4. Je bent empathisch en luistert goed naar anderen

Door de wijsheid van een oude ziel, ben je waarschijnlijk erg empathisch. Gevoelens en emoties van anderen begrijp je en voel je sterk aan. Dit is vervelend als je gevoelig bent voor de energie van anderen en het daardoor misschien verward met je eigen, maar het heeft ook een positieve kant. Mensen delen graag hun verhaal met je. Oude zielen zijn namelijk, dankzij hun behoefte aan kennis en empathie, ook goed in luisteren naar de ander. Dit is heel waardevol, omdat je er hechte vriendschappen aan overhoudt, maar wees geen therapeut voor diegene. Dat is voor jou ook vermoeiend.

5. Excentriek 

Als oude ziel voel je jezelf vaak anders dan de mensen en leeftijdsgenoten om je heen. Het lijkt alsof jij de enige bent die andere gedachten of interesses heeft. Onthoud dat er niks mis met je is als je je anders voelt. Jij bent gewoon meer gericht op de betekenisvolle dingen in het leven, waardoor anderen denken dat je zweverig bent. Eigenlijk juist wel een goede benaming. Jij zweeft misschien al iets langer rond de aarde, heerlijk toch?

Herken je jezelf of misschien je kind in deze kenmerken? Het blijft gek om na te denken over wat er allemaal nog meer is (geweest) dan het leven nu. Misschien was jij in een vorig leven wel een bekend persoon of held. Interessant!

Bron: bedrock.nl | happinez.nl | holistik.nl Beeld: istockphoto