Laat je energie stromen

In 'Laat je energie stromen' kan je door middel van gerichte yogaoefeningen je chakra's openen zodat de energie vrij door je lichaam en geest kan stromen.

Yoga is een denkwijze die duizenden jaren voor Christus al in gang werd gezet. De in dit boek gehanteerde oefeningen behoren tot de Hatha yoga. Deze vorm van yoga zorgt, naast een goede doorstroming van energie door het lichaam, voor balans in lichaam en geest.

Onze chakra's (Sanskriet voor "wiel?") zijn te vergelijken met draaikolken die als een soort tornado energie uit de kosmos trekken en deze vervolgens verdelen over ons lichaam.
De hoofdchakra's liggen langs de ruggengraat, in totaal zeven, van stuit tot kruin. Elk chakra doorstraalt het lichaam en heeft een specifieke invloed op onze orgaanfuncties zoals bijvoorbeeld de bloedsomloop, de hormoonhuishouding, de emoties en het denken. Ze komen allemaal uitgebreid per hoofdstuk aan bod met de daarbij behorende oefeningen en visualisaties.
Ieder chakra kent zeven aspecten zo als bij bijvoorbeeld het basischakra: Eenheid: helder zijn naar de eigen aard Inzicht:de dualiteiten zijn en hebben. Scheppend vermogen: het realiseren van de eigen unieke talenten. Poort van de ziel: op aarde zijn en in beweging komen. Wijsheid van de gelijkwaardigheid van alles.
Fysieke gezondheid: het steunweefsel. Gevoelsleven: het gevoel met vertrouwen te zijn. Basisfuncties: de eigen talenten leven. Als je bijvoorbeeld een verstoord basischakra hebt kan je worden beheerst door angst en geldgebrek, of juist overmoedig geld gaan uitgeven. Maar ook de angst om fysiek uit een groep te worden gestoten, uit huis gezet of ontslagen te worden, komen in het basischakra voor.

Het laatste hoofdstuk bevat een uitgebreide indicatielijst met veel voorkomende klachten, stel je hebt last van energietekort en nekklachten, dan kun je kijken bij het derde chakra en de daarbij behorende oefeningen doen.

De oefeningen zijn heel goed te doen en worden duidelijk beschreven. Wel is het prettig als je ze samen met iemand kunt doen, zo dat je niet steeds in het boek hoeft te kijken.

"Laat je energie stromen" is zeker een aanrader als je behoefte hebt aan een heldere en nuchtere uitleg over chakra's.

Atie Olff en Annelies Oosterhoff
Laat je energie stromen
288 bladzijden
Altamira-Becht
ISBN 90 6963 702 2
Adviesprijs: 21,90 euro.

Bestel nu!

Laat je energie stromen
A. Olff & A. Oosterhoff