1001 meditaties

"Jouw speciale talenten:We hebben allemaal begaafdheden die we nog niet goed kennen; unieke talenten die onze ervaring verrijken en waarmee we de uitdagingen in ons leven aankunnen. Denk daar eens over na. Wat zijn jouw persoonlijke kwaliteiten en creatieve talenten? Misschien ben je meelevend, grappig of welbespraakt, een getalenteerd zanger of een begaafde danseres. Herken deze talenten bij jezelf en koester ze. Zie ze als zegeningen die je hebt ontvangen om anderen en jezelf van te laten genieten."
Het citaat wat Mike George hierboven heeft beschreven is een goed voorbeeld van een verkwikkend citaat.

De meesten van ons kennen dat gevoel van ontevredenheid wel, het gevoel dat we niet goed genoeg zijn. Door onszelf continu met anderen te vergelijken versterken we dat gevoel. We hebben allemaal speciale talenten, we zijn uniek! Niemand is zo bijzonder als dat jij bent. Door even stil te staan bij onze unieke kwaliteiten krijgen we meer zelfvertrouwen en kracht om daar iets mee te doen.

De stap-voor-stap-meditaties zijn eenvoudig en lukken het beste als je niet met je gedachten of gevoelens worstelt, maar ze simpelweg observeert.
Visualiseren is echt een wondermiddel voor alles. Stel je hebt ruzie met iemand. Je visualiseert een paar dagen achter elkaar dat jullie een goed gesprek met elkaar hebben en dat het probleem is opgelost. Vervolgens laat je deze visualisatie na een paar dagen los. Je zult merken, misschien pas weken later, dat er iets is veranderd in die relatie. Misschien niet precies zo als jij dat in gedachten had, maar wel op een manier waardoor jij er vrede mee kan hebben. Is het werkelijk zo simpel? Ja, en het werkt!

Als je een bepaalde behoefte hebt, bijvoorbeeld de behoefte aan vrede, kun je in de index zoeken naar een fragment dat betrekking heeft op jouw speciefieke situatie. Je kunt er ook voor kiezen om je een paar dagen te verdiepen in de meditaties, visualisaties of citaten die jij hebt uitgekozen. Waardoor diepere inzichten worden geactiveerd.

Welke benadering je ook kiest, dit boekje dient als een wegwijzer en zorgt werkelijk voor een hoop kracht, innerlijke rust, liefde en vreugde. Vanwege het formaat ideaal voor als je op vakantie bent, maar ook op je nachtkastje misstaat het niet.

1001 Meditaties
Mike George
371 bladzijden
The House of books
ISBN 90 443 1393 2
Adviesprijs: 14,90 euro.

Bestel nu!

1001 Meditaties
M. George