Boodschappen doen met Dr. Gillian

Blaadje sla?

Gillian McKeith schreef eerder Het ultieme gezondheidsplan. Ze legt de nadruk op gezond eten, maar ook op emotionele en spirituele balans. Met haar natuurlijke manier van eten, voel je je goed en heb je meer energie. Dat laatste wil iedereen natuurlijk wel, maar moet je daarvoor op een dieet van slablaadjes? Niet alléén sla, zo blijkt. Je komt al een heel eind als je natuurlijke producten koopt. In dit mini-boekje staan er talloze. Hoe wissel je af en hoe kom je aan de benodigde natuurlijke ingrediënten? Gillian verklapt het. Ook geeft ze enkele nieuwe recepten prijs, die haar favoriete producten bevatten.

Dr. Gillians favorieten:
- Adzukibonen
- Avocado
- Goji-bessen
- Peterselie
- Shiitakes (paddestoelen)

We weten allemaal wel dat we gezond moeten eten, omdat dat 'beter voor ons is'. Maar waarom ook alweer precies?

- Gezond eten verlaagt het risico op hart- en vaatziekten, beroerte, bepaalde soorten kanker en andere degeneratieziektes.
- Het verbetert het algehele gevoel van welbehagen en het energieniveau
- Het vermindert stress
- Het verhoogt de vruchtbaarheid
- Het helpt stemmingswisselingen hanteren
- Het versterkt het immuunsysteem
- Het zorgt ervoor dat je beter slaapt
- Het verlicht hoofdpijn
- De vitaliteit van je huid, nagels en haar verbetert
- Het verouderingsproces vertraagt

Het kan dus sowieso geen kwaad om je eetpatroon te verbeteren!

Vermijden

Sommige producten krijgen van Dr. Gillian het etiket 'vermijden', zoals crème fraîche, buffelmozzarella en salami. Geitenkaas mag daarentegen wel. Het boekje bevat ook een snelcursus etiketten lezen. Toegevoegde stoffen als aspartaam en kaliumbromaat dienen we zoveel mogelijk links te laten liggen. Chips, chocoladerepen, snoep, gebak, koekjes, noten en frisdrank moeten we natuurlijk ook laten staan.

Eerlijk is eerlijk, wie Gillians adviezen heel letterlijk neemt, zal niet de gezelligste tafelgast zijn. Gezond eten is belangrijk, maar een beetje zondigen moet ook kunnen op z'n tijd. Toch is het handig om te weten welke fruitsoorten het meest voedzaam zijn en welke voedingsmiddelen je seksleven stimuleren (jaja, ook dat weet Dr. Gillian. Zou daar haar 'passie voor Adzukibonen' soms vandaan komen?). Een handig boekje om te hebben dus. En door het handtasformaat heb je geen excuus om het níet mee te nemen als je de volgende keer boodschappen doet!

Gillian McKeith
Voedings- en receptenboekje
96 bladzijden
Uitgeverij: De Kern
ISBN10: 9032500686 | ISBN13: 9789032500689
Adviesprijs: 5,00 euro

Bestel Online!

Voedings- en receptenboekje
G. McKeith, Gillian MacKeith & McKeith