18 redenen waarom het zo heerlijk is niet beroemd te zijn

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S

Licht, camera en actie! Yeah, right. De enige actie die jij kent is het van de koelkast naar de bank lopen en weer terug. Nee, zo’n indrukwekkend leven als menig celeb heb je niet. Gelukkig maar, want beroemd zijn is niet leuk!

 
Het leven van een Hollywood-ster gaat niet altijd over rozen. Al is het rijke gedeelte van het sterrenbestaan natuurlijk wel heel aantrekkelijk en ruilen we ons middelmatige salarisje er graag voor in. Toch moeten we er niet aan denken continu alle camera's op ons gericht te hebben staan. Want als je niet in de spotlights staat…
 
… hoef je ook niet voor elke foto ingewikkeld te doen door zwoel over je schouder te kijken en tegelijkertijd een hand op je heupen te leggen. Gewoon lekker breeduit lachen op die vakantiefoto’s met een biertje in de hand in plaats van een pruilmondje en een veel te strak zittende galajurk.
 
… eindigt een ritje naar de supermarkt niet in een paparazziachtervolging waarbij je een boete krijgt voor te snel rijden langs een basisschool. Daar gaat je imago.
 


… kom je er niet via Privé achter dat je nieuwe lover het doet met de buurvrouw. En komt het ook niet in de krant als je al zijn spullen op straat gooit en hem de huid volscheldt.
 
… bestaat er niet zoiets als een imago. Ja, je hebt er wel één, als okselkrabbende, chocolamorsende klungel die nog niet eens opvalt bij haar eigen baas.
 
… kun je altijd incognito over straat. Niemand weet wie je bent!
 
… kun je gerust een dagje zonder make-up de deur uit zonder gelijk een plaatsje te krijgen in het lijstje ‘De lelijkste celebs allertijden’.
 
… belt Albert Verlinde je niet ’s ochtends vroeg op om te vragen of het waar is. Wat is waar? Wat is er gebeurd?
 
… hoef je geen dure agent te betalen die voor jou alle pers te woord staat.
 
… kijkt niet heel Nederland mee als je iets vreselijks moet verwerken. Medelijden waar je niet om hebt gevraagd en die je ook niet hoeft. Gewoon lekker uithuilen in een hoekje met een bak chocola, dat volstaat.
 
… heb je ook geen nepvrienden die uit zijn op je geld, maar oprecht lachen om je geweldig goede grappen.
 
… wordt er geen heel RTL Boulevard-item gewijd aan jouw slechte schoenenkeus van die dag. Hallo, Uggs zitten nou eenmaal gewoon té lekker.
 


… hoef je niet op dure feestjes ranzige kaviaar en pieter peuterige hapjes naar binnen te werken, het weg te spoelen met dure, maar hele zure champagne en beleefd te knikken naar nieuwe geldschieters.
 
… bestaat jouw vrijdagavond uit het op de bank hangen met chips en dipsaus, in plaats van te stralen op de zoveelste première van de zoveelste schijtfilm die je toch niet interesseert, maar waar je heen moet voor een 'PR-momentje'.
 
… vallen mannen op wie jij bent, niet omdat ze je kennen van televisie.
 
… hoef je niet bang te zijn te morsen op je dure Armani-jurk. Dat vijf euro ding kwam van de markt en is na drie keer wassen toch alweer kapot. Who cares?
 
… is je portemonnee misschien wel altijd leeg, maar weet je er hoe dan ook een feestje van te maken aan het einde van de maand.
 
… heb je geen personal trainer nodig om je fit en strak te houden. Een lekker rondje joggen in het park met je rode zweetkop is heel erg bevrijdend.
 
… ben je met een negen tot vijf baan op kantoor, een vent thuis op de bank en al jaren dezelfde vriendinnen misschien heel burgerlijk, maar echt heel erg gelukkig!

Waarom vind jij het stiekem heerlijk om niet beroemd te zijn?