Mannen onder het mes: de brede kaaklijn is hot

Gezicht door Marleen_S
Niet alleen vrouwelijke Hollywoodsterren laten graag aan zich sleutelen. Ook de mannen gaan massaal aan de plastische chirurgie. Hun allergrootste wens? Een sterkere kaaklijn. Tot ziens babyface, hallo breedbekkikker!

 
Acteur Daniel Craig laat als zijn alterego James Bond niet alleen menig vrouwenhart sneller kloppen. Met zijn hoekige kaaklijn en grove mannelijke gelaatstrekken valt hij ook op bij het mannelijk publiek. In Hollywood staan ze in de rij om alles zo bij te schaven dat ze lijken op de Britse spion. Want een sterk mannelijk gezicht is dé nieuwe trend in celebland!
 

De kaak en kin à la Daniel Craig is gewild
 
De oerman

Vooral een nosejob is erg gewild. Want waar wij dames tegenwoordig voor schijnen te vallen, is een echte man. De oerman, dus met een ?harder? gezicht. Maar ja, voor deze natuurlijke - ahum - look moet wel het één en ander worden gedaan.
 
Met een beetje sporten wordt helaas alleen het lichaam breder. Dus hollen mannen naar de plastisch chirurg om de rest ook in proportie te brengen. Bredere kinnen, kaken en ook de nek wordt niet vergeten. Vooral bij de laatste is de vraag ernaar erg groot. Want hoe ouder de man wordt, hoe meer het in de nek gaat ?hangen?.
 
Dertig vetrollen over je kraag is natuurlijk niet sexy. Toch willen mannen niet alles helemaal strak laten trekken. Want een babyface à la Zac Efron is uit. Een maatje Brad Pitt of Channing Tatum staat nu torenhoog op de wensenlijst bij Amerikaanse mannen én beroemdheden.
 

Niet babyface Zac Efron, maar Brad Pitt is enorm geliefd
 
?Een betere versie?

De Amerikaanse professor in plastische chirurgie Darrick Antell ziet dat het aantal ingrepen om celebs een mannelijker gezicht te geven, stijgt. ?Verschillende bekende acteurs zijn al langsgekomen. Zo ook iemand die totaal geen kin en een monster van een neus had. We hebben een kleine bobbel wel laten zitten. Zo leek hij toch nog op zichzelf. Maar dan een betere versie ervan?, vertelt hij aan Daily Mail.
 
Al die plastische chirurgie is niet alleen goed voor het zelfvertrouwen van de man. Uit onderzoek van de University of Texas blijkt dat aantrekkelijke mannen sneller een baan krijgen, meer verdienen en een grotere kans maken op promotie dan minder knappe mannen.
 
Wat vind jij? Krijg jij de hots voor een babyface, of val je op mannen met een hoekige kaaklijn?