Het staat in de sterren

Ik moet het bekennen: de net ontvangen Astrologische Almanak van 2008 is niet eenzaam in mijn boekenkast. Al zijn oudere broertjes - vanaf 2000 - houden hem gezelschap. Het is traditie geworden om elk jaar even te kijken wat er staat te gebeuren in het komende jaar. De Astrologische Almanak 2008 staat namelijk vol met voorspellingen die gebaseerd zijn op tabellen van de dierenriem. Maar ook leuke artikelen over astrologie en persoonlijkheid in het algemeen passeren de revue. Zo wordt er dit jaar aandacht besteed aan het menselijk lichaam, eeuwige liefde en de zeven cycli in een mensenleven.

Wat voorspellingen betreft, begint Van Houten algemeen. Met de lettermagie kun je achter de betekenis van je voor- en achternaam komen. Gewoon door de betekenis van de eerste letter op te zoeken. Er wordt een horoscoop speciaal voor jongeren beschreven en de belangrijkste wereldgebeurtenissen voor 2008 worden voorspeld. Daar blijf ik even hangen. Van Houten beschrijft vele rampen in India en Amerika zal zijn superioriteit verliezen. Ook Frankrijk krijgt het zwaar met nationale ontevredenheid. Tja, dat is natuurlijk makkelijk. Als je het wereldnieuws enigszins volgt, kun je ook op dit soort voorspellingen komen. Zelfs als je alleen vertrouwt op je boerenverstand. Mijn scepsis wint het hier van mijn zweverigheid. Maar dat komt ook door het geringe aantal uitgekomen voorspellingen in de voorgaande uitgaven.

En dan door naar het belangrijkste stuk! Mijn horoscoop! Per slot van rekening wil ik graag weten hoeveel geluk, liefde, geld en succes mij en mijn mede-rammen het komende jaar ten deel zal vallen. Maar het is even slikken. De Ram heeft het niet makkelijk volgens dit boekje. En dat wil ik dus niet horen. Snel door naar de volgende pagina. Oh, gelukkig! Mijn werk zal lonen, slechts een enkele verkoudheid zal de kop op steken en wat liefde betreft worden de gevoelens tussen mij en mijn partner alleen maar sterker. Wat een opluchting.

De Astrologische Almanak is een heerlijk boekje voor zweefanjers als ik. Helaas is er zeer weinig wetenschappelijke onderbouwing te vinden voor de voorspellingen van Peter van Houten. Maar dat is niet erg, dit boekje is leuk als voorzet voor een nieuw jaar. Maar nog veel leuker om het jaar erop terug te lezen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Peter van Houten
Astrologische Almanak 2008
176 bladzijden
Uitgeverij Bzztoh
ISBN 9789045306476

Bestel online!

Astrologische almanak voor 2008
Peter van Houten