Get Uncomfortable: Choose small to be big

Psyche & spiritualiteit door Jerney
Het zijn van die gewoontes. Je staat op, gaat douchen en eet daarna trouw je bord muesli met banaan op. Je fietst altijd dezelfde weg naar werk en kijkt elke maandagavond naar CSI. Lekker comfortabel.
 
Alhoewel het een té gek idee lijkt, en fantastische Instagram-foto’s oplevert, betekent oncomfortabel leven niet gelijk dat je jezelf op het dak van een auto vastbindt en naar de bestuurder roept: “Gassen maar!” Kijk maar naar mijn laatste columns over oncomfortabel leven; niet bepaald brandende voertuigen en gasmaskers. Welnee, gewoon huis-tuin-en-keuken stuff die iedereen kan uitvoeren. Indien het voor jezelf tenminste ook een uitdaging zou zijn (ik snap dat voor sommige mensen de lambada op straat dansen hartstikke gewoontjes is). 
 

 
Choose small to be big
M’n motto voor aankomende week is dan ook niet ‘go big or go home’ (dat wordt het motto voor de volgende keer..) maar ‘choose small to be big’ (geenszins gerelateerd aan cupmaten). Want eerlijk, hoe extreem lekker is het om even niet het normale rijtje van de dag af te gaan en een paar gewoontes om te gooien? Eerst die muesli vreten en daarna pas onder de douche stappen. Niet rechtstreeks naar huis fietsen, maar een paar straten omrijden om naar die o-zo-prachtige-maar-nooit-van-je-leven-te-betalen-huizen te staren. Het alarm op je telefoon veranderen naar Fireball van Pitbull zodat je nooit meer met een rothumeur wakker wordt (misschien geldt dit alleen voor mezelf).
 
Eigenlijk is het een eitje. Dat oncomfortabele. Maar we zijn gewoontedieren, dus blijven die CSI-avonden lonken. Toch daag ik ook jou uit om even iets te doen wat niet op je planning van de dag stond. Doe eens gek en kies voor een broodje ei in plaats van pindakaas. Dát is al oncomfortabel.
 
Als jij dat doet, vertel ik je de volgende keer over te hoge duikplanken, schilderkunsten en ongemakkelijke glimlachjes. Want naast de kleine oncomfortabele dingen, laat ik je ook graag zien dat ‘groots’ soms comfortabeler voelt dan je zou denken. 

Lees ook de vorige columns van Jerney!Jerney van Poorten - een 26-jarige in ontkenning - heeft een ‘overdose’ aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.

Wekelijks schrijft ze op haar blog talktoyousoon.nl over alles wat in haar ogen bijzonder interessant is. Zoals George Clooney of ruziën in bed. De columns zijn niet politiek correct, maar gelukkig ook nooit politiek: "Want dat is voor oude mannetjes met hangbillen."