Hi- ha- horoscoop: Augustus

Psyche & spiritualiteit door Karin
De toekomst kunnen we niet voorspellen, maar met je horoscoop vang je er een glimp van op. En ook al bepalen we zelf ons eigen lot, we zijn best nieuwsgierig. Kijk gauw wat er deze maand voor jou in de sterren staat geschreven!
 
Ram (21 maart – 20 april)
Ram, we hebben je eigenlijk geen drol te melden. Er gebeurt namelijk niet heel veel spannends deze maand voor je. Maar geen nieuws is goed nieuws toch? Je leeft je leven, je geniet en je bent blij. Niks meer aan doen. Pas wel op voor sleur, als je dit als negatief ervaart dan wordt het tijd voor nieuwe dingen: nieuwe mensen, een nieuwe baan of wat dan ook.
Jouw zomerblunder: Je fietst in je zwierige zomerjurkje over de grachten of in de polder. Je voelt je helemaal Marilyn Monroe tot je met je jurkje tussen je spaken komt en je op het asfalt dondert. Ai…. Hallo schaafwonden op je net zongebruinde en afgetrainde benen.
Jouw ultieme geluksmomentje: De knappe kerel die je komt helpen met opstaan en je jurkje weer uit je spaken haalt. Het lijkt net een romcom. Misschien moet je ‘m maar even opzoeken op Facebook en ‘m bedanken…
 
Stier (21 april – 20 mei) 
Jij dacht je vriendinnen goed te kennen, maar helaas kom je erachter dat toch niet iedereen uit jouw omgeving te vertrouwen is. Allerminst leuk en vooral heel pijnlijk als je er op deze manier achter moet komen, maar hé: zo iemand ben je liever kwijt dan rijk in je vriendenkring. Lozen die hap en jezelf omringen met mensen die het écht waard zijn!
Jouw zomerblunder: Helemaal blij fiets je met je nieuwe, ultrahippe en veel te dure Ray-Ban zonnebril naar huis. Wat een prachtexemplaartje! Bij het eerstvolgende festival pronk je dan ook trots met je nieuwe aanwinst. Tot je eenmaal eind van de avond aardig tipsy zijnde, op een dixie plaatsneemt en je hippe bril *plons* zo de wc inkukelt en je eroverheen plast. Neeeeee!
Jouw ultieme geluksmomentje: Als je besluit een nieuw lid van de familie aan te schaffen: een huisdier! Urenlang ben je Marktplaats aan het afstruinen tot je ‘m ziet: Poffertje, het konijn. Je bent op slag verliefd en zit met dertig graden met Poffertje binnen te spelen. Het kan je niks schelen, jij bent ultiem gelukkig met je k’nijn. Welcome to the family, Poffertje!
 
Tweelingen (21 mei – 21 juni) 
Jij geniet met volle teugen van je liefdes- en seksleven. Het warme weer doet jouw en het libido van je lover stijgen tot aan de hemel! Op het balkon, in het zwembad, in de zee, in een hutje op de hei: het maakt niet uit waar het is (en met wie als je single bent) jij kan het momenteel overal doen. Oe la la! De droom van elke man…
Jouw zomerblunder: Als jij en je seksbuddy weer eens flink van bil gaan in een omkleedhokje in het zwembad en jullie in the heat of the moment niet doorhebben dat heel het buitenbad kan meegenieten van jullie avonturen. Ach, gewoon doen alsof je je stembanden aan het trainen was. Ofzo.
Jouw ultieme geluksmomentje: Wanneer je na een lange stranddag door je kerel uit eten wordt genomen in een poepchic restaurant en jullie daar samen zitten te genieten van de dure wijnen, kreeft en elkaar. En dat hij aan het eind van de avond zegt: “Laat maar schatje, ik betaal wel.” Totaal niet feministisch en powervrouwerig, maar stiekem heel fijn. Zo af en toe.

Kreeft (22 juni – 22 juli)
Wat ben je deze maand een heerlijke flirt, Kreeft! De oneliners rollen zo uit je mond, je voelt je goed, je straalt en het resultaat is dat de mannen als makke lammetjes achter je aan lopen. Of je nu een relatie hebt of niet, en of je dit nu wil of niet: geniet er gewoon lekker van! Je hebt het nog steeds in je, en deze bevestiging is altijd fijn voor je ego.
Jouw zomerblunder: Wanneer je denkt onder werktijd ’s middags even een ijsje te kunnen halen, zonder dat je baas daar moeilijk over doet. Tot blijkt dat je op dat moment een belangrijke meeting met ‘m had en je een halfuur te laat binnen kwam kakken. Stay focused deze maand. Dit wordt je niet in dank afgenomen.
Jouw ultieme geluksmomentje: Een XXXL-ijsje eten langs de gracht samen met je lover. De zon, de discodip, de knappe kop van je vriend: je wordt weer spontaan verliefd op hem en op het leven. 

Leeuw (23 juli – 23 augustus)
Ondanks het zonnetje zit jij even niet zo lekker in je vel. De dingen gaan niet zoals ze moeten gaan, en je krijgt wat tegenslagen te verwerken. Maar kop op Leeuw, na regen komt zonneschijn. Probeer niet bij de pakken neer te zitten en pak de draad weer op. Niets of niemand krijgt jou klein, bam!
Jouw zomerblunder: Op een lekker festival sta jij te dansen, totdat je die knapperd spot. Aangezien je al heel de middag lekker aan de rosé hebt gezeten, voel je je on top of the world en spreek je hem aan. Met je dubbele tong. En overdreven gelach. Euhm nee, het wordt geen succes.
Jouw ultieme geluksmomentje: Wanneer je samen met je beste vriendin op je balkonnetje tapas zit te eten met Spaanse muziek op de achtergrond, goede gesprekken, lachbuien en een ondergaande zon. Wat is het leven af en toe toch fijn!
 
Maagd (24 augustus – 23 september)
Deze maand komt jouw onzekere kant een beetje naar boven. Waar iedereen dacht dat je altijd zo’n bikkel was die alles wel even fixte en zich nergens druk om maakte, stel je je nu kwetsbaarder op en laat je je zwaktes zien. Erg? Absoluut niet. Je bent ook maar een mens, en je omgeving zal dit juist kunnen waarderen. 
Jouw zomerblunder: Ah leuk, een witte bikini, lijk je extra bruin! En hij belooft ook nog eens niet door te schijnen, naaaah, perfect! Tot je in Marmaris in je all inclusive-zwembad ligt en iedereen constant naar je kijkt op tepelhoogte. Kak, heb jij weer. Volgend jaar maar weer die zwarte bandeau meenemen.
Jouw ultieme geluksmomentje: Wanneer je terug bij thuiskomt bovenstaande blunder en al je andere vakantieverhalen uitvoerig bespreekt met je lover of  je vriendinnen onder het genot van een Jillzje, bitterballen en veel zon. Op vakantie gaan is leuk, maar thuiskomen en alle avonturen en herinneren delen is minstens zo leuk.
 
Weegschaal (24 september – 23 oktober) 
Arme Weegschaal, je bent een beetje uitgeblust. En dat is nog een understatement. Tijd voor die welverdiende vakantie van jou! Gebruik je vakantie om echt even op te laden. Zet je wifi uit, leg je smartphone in de kluis van je appartement en besteed al je tijd lekker aan jezelf en je vriend of vriendin waarmee je weg bent. Jij gaat even heerlijk opladen nu!
Jouw zomerblunder: Op een warme zomerdag terwijl je lekker in de tuin zit, jezelf per ongeluk insmeren met factor 15 in plaats van 50. Dat kan alleen jou overkomen hè. Ach, heb je in ieder geval weer een leuk verhaal voor op dat feestje die avond, waar je aan komt zetten met je knalrode kop…
Jouw ultieme geluksmomentje: Die spontane vrijdagmiddagborrel met collega’s op het terras in de zon. Alle sleaze & dirt komt eruit als je collega’s eenmaal wat wijntjes te veel op hebben. En jij? Jij zorgt dat je enigszins nuchter blijft, zodat je alles rustig aan kunt horen en je voordeel ermee kunt doen. Clever… 

Schorpioen (24 oktober – 22 november)
Zeg, wat is er met jou aan de hand? Je bent – ondanks de fijne zomer – een beetje kribbig. Je snauwt je collega’s af, je vriendinnen en nou ja… eigenlijk iedereen die bij je in de buurt komt. Misschien moet je bij jezelf te rade gaan waar het nu écht aan ligt, in plaats van alleen anderen de schuld te geven. Ben je nog wel blij met je leven op dit moment? En zo niet, wat kun je eraan doen?
Jouw zomerblunder: Jij loopt lekker te flaneren in je mooie zomerjurk over een plein vol met drukbezette terrasjes. Totdat je high heels vast komen te zitten tussen twee stenen en je vol op je knappe giecheltje gaat. Hoe red je je hier nu weer charmant uit…? Nou, gewoon niet eigenlijk. Doorlopen en niet meer omkijken. Nooit meer.
Jouw ultieme geluksmomentje: Wanneer jouw allerliefste vriendin je spontaan opbelt voor een road trip in haar Fiat 500 met open dak. Samen zingen in de auto, lekker onderweg stoppen om te picknicken aan het water, goede gesprekken hebben: wat is het toch fijn om haar als vriendin te hebben! 
 
Boogschutter (23 november – 21 december)
Jij krijgt tijdens je vakantie de meest briljante ideeën. Niet zo gek, want eindelijk heb je nu de rust en ruimte om na te denken over je leven, wat je belangrijk vindt en waar je gelukkig van wordt. Nu is het zaak om deze ideeën daadwerkelijk uit te werken. Doen, want het is zonde om ze op de plank te laten liggen!
Jouw zomerblunder: Ja hoor, jij bestelt wel even een rondje cocktails voor de meiden. Klunzig loop je naar je vriendinnen toe in die overvolle bar met drie cocktails in je hand. En nee, dat kan nooit goed gaan. Je botst tegen iemand aan en morst de cocktails over je eigen prachtige jurkje. Gelukkig biedt hij zijn excuses aan en kijk je in twee helderblauwe ogen…
Jouw ultieme geluksmomentje: Verliefd worden in de zomer is het allerleukste. En dat zou deze zomer weleens kunnen gaan gebeuren. Samen picknicken in het park, festivals afstruinen, samen naar de zonsondergang op je balkon kijken. Heb je al een relatie? Dan zou het goed kunnen dat die deze zomer ook een flinke boost krijgt!

Steenbok (22 december – 20 januari)
Jij gaat als een speer deze maand! Eindelijk hak je knopen door en ga je voor wat je echt wilt. Of dit nu op je werk is of privé. En niet zonder succes: je merkt meteen resultaat. Je voelt je beter en kijkt positiever tegen de wereld aan. Je hebt dus de juiste beslissing genomen: huray! Wij zeggen: reden voor een feestje. Want successen moet je vieren.
Jouw zomerblunder: Je dacht met één laagje zonnebrand wel die snikhete middag door te komen, maar oops… Verkeerd gedacht. Die avond lig je als een kreeft in bed en voelt je lichaam aan alsof je zojuist door een kaasschaaf gefileerd bent. En die avond erna ook, en daarna…
Jouw ultieme geluksmomentje: Als je lieve lover jouw arme lichaampje verzorgt door koele plakjes komkommer erop te leggen en je insmeert met aftersun. De schat. Jij buit het even flink uit en vraagt of-ie dit ritueel de volgende dag weer wil herhalen. En die dag daarna. En daarna…
 
Waterman (21 januari – 19 februari)
Je leven is op dit moment een beetje, tja, ingekakt. Je relatie is zo-zo. Je werk is mwah. Je vriendschappen verwateren een beetje. Tijd om de boel op te spicen, want hier word jij ook niet blij van. Spendeer quality time met je lover en vriendinnen, ga leuke dingen doen en neem initiatief op je werk!
Jouw zomerblunder: Het is zomer, dus jij gaat in je short en slippertjes naar je werk, waar je sinds drie maanden in dienst bent. Zodra je het kantoor binnenloopt, kijkt de manager je al een beetje vreemd aan. En de rest van kantoor ook. Shit… de bedrijfscultuur nog niet helemaal goed voor ogen?
Jouw ultieme geluksmomentje: Wanneer je in het gras ligt van het park bij jou in de buurt en je vriend met zijn vingers door je haren strijkt en je het gras onder je voeten voelt kietelen. Waarom is het niet het hele jaar zomer? Zucht…
 
Vissen (20 februari – 20 maart)
Na een periode van gedoe, niet lekker in je vel zitten en frustraties, schijnt nu de zon weer aan de hemel. Je hebt kunnen dealen met je problemen en het gaat weer de goede kant op. Typisch gevalletje van ‘na regen, komt zonneschijn’. Geniet maar extra van alle successen en leuke momenten, je hebt het dubbel en dwars verdiend.
Jouw zomerblunder: Dat ijsje met die vijf bolletjes zo snel mogelijk naar binnen werken, was natuurlijk een hartstikke leuke weddenschap samen met je vriendin. Maar die overgeefsessie boven die smerige plee erna, hadden jullie vast niet gepland. Ach, kan de beste gebeuren. Het was in ieder geval lekker. Dat ijsje dan. 
Jouw ultieme geluksmomentje: Met je beste vriendinnen een achtbanenmarathonen houden in Walibi: het blijft altijd heerlijk! De wind door je haren, de adrenaline en het gezelschap: voor jou is dit een perfecte zomerdag waar je intens van geniet. Volgend jaar weer? 
 
Klopt jouw horoscoop voor aankomende maand denk je?