Overgewicht zit niet op je heupen, maar tussen je oren!

Volgens Jeroen Verweij is overgewicht het resultaat van een onontwarbare kluwen emoties, relaties, onduidelijkheden, twijfels, angsten en onzekerheden. Deze gevoelens zorgen steeds opnieuw voor teveel eten, snaaien, te weinig bewegen en - het allerbelangrijkste - het zorgt opnieuw voor niet te beheersen emoties, relaties en onzekerheden. Kortom: de beruchte vicieuze cirkel. Om blijvend gewicht te verliezen, moet je een bewuste keuze in je hoofd maken: de keuze om te veranderen. Om te doen wat nodig is. Je zult verantwoordelijkheid moeten nemen voor de gevolgen van je keuze. Een echte keus is namelijk nooit zonder gevolgen.

In zijn boekje Gevoel voor kilo's beschrijft Verweij de thema's die hij behandelt in zijn online programma NewHabits. Het vertelt waargebeurde verhalen over sterke, stoere vrouwen, die hun kilo's inruilen voor emoties. Stellingen als: Mijn vet is mijn pantser of Eten op nummer één worden behandeld. Ondertussen geeft Verweij uitleg over het gedrag van mensen. Onze gedachten, vastgeroeste gewoonten en het feit dat je - om écht te veranderen - andere mensen nodig hebt, die jou kunnen steunen. Een mens is nu eenmaal een sociaal dier.

Het boekje is makkelijk leesbaar, handzaam en spreekt een duidelijke taal. Hij heeft beslist zinnige dingen te zeggen, deze Jeroen Verweij. Ondanks het feit dat ik niet bekend ben met zijn NewHabits programma, kan ik mij levendig voorstellen dat het mensen helpt, om mét elkaar op zoek te gaan naar de onderliggende problematiek van het overeten. Hij belooft geen gouden bergen, hij windt er geen doekjes om, maar legt de verantwoordelijkheid dáár waar hij hoort: bij de persoon zélf. Hij helpt je om je emoties te leren begrijpen en om je leefstijl te veranderen. Overgewicht zit niet op je heupen, maar tussen je oren!

Officiële website: NewHabits

Afbeelding verwijderd door redactie
Gevoel voor kilo¿s
Verweij, J.

107 bladzijden
Uitgeverij: Klapwijk & Keijsers
ISBN: 9789080677357