Nieuws: Beleef de Liefdes-sabbatviering.

Geert Kimpen, auteur van De Kabbalist, verdiepte zich in de kabbala en integreerde met zijn gezin het sabbatsfeest in hun leven. Dat feest deelt hij op vrijdag 13 november met iedereen die het wil. Samen met stichting De Witte Roos, centrum voor spirituele ontwikkeling en boekhandel Karssen is een avond samengesteld, waarop zowel liefdeskoppels als singles de liefde zullen vieren.

Geert: "De kracht van een ritueel is de herhaling. Door iedere week opnieuw dit ritueel bij ons thuis te voltrekken, ontdekten we nieuwe en diepere betekenissen in de rituelen. Het is een feest waarbij je wekelijks je dankbaarheid viert voor de overvloed van het leven, stilstaat bij alle zegeningen in het bestaan. En het is een feest van de liefde, van het mannelijke en het vrouwelijke, van het volmaakte geschenk dat liefde is. Het ritueel heeft een heel rijke symboliek waarbij het verrassend is om een aantal onderdelen te herkennen vanuit het christelijke. Iedereen die dit ritueel meemaakt, wordt getroffen door de eenvoud en schoonheid ervan. Daarom willen mijn vrouw Christine Pannebakker en ik het graag delen zodat anderen het ook leren kennen en kunnen meebeleven."


De inhoud

Wanneer de zon op vrijdagavond ondergaat worden twee kaarsen aangestoken om de Shekina, de vrouwelijke kant van God, welkom te heten en ons te laten inspireren. Onder het gastheerschap van Geert Kimpen word je ingewijd in de traditie zoals die sinds de tijd van Mozes elke vrijdagavond wordt gevierd. In het schemer van het kaarslicht beleef je eenvoudige maar intense rituelen en krijg je de rijke symboliek onthult waarmee je opnieuw verliefd zult worden op elkaar, op je medemensen en op het leven. Eenvoudige liefdesgebruiken gedrenkt in eeuwenoude kennis uit de Thora, worden je onthuld. Onder het warme licht van de Shekina ontdek je de kracht van liefde, wijsheid en inspiratie.

De avond is gevuld met mystiek, verwondering en inspiratie. Het is een romantische avond waarin de godin in elke vrouw en de god in elke man gevierd worden. Een avond waarop je elkaar zegent en dankbaar de verschillen viert tussen mannen en vrouwen. Een avond vol ontmoeting, samenzijn en liefde, heel veel liefde.

Na deze avond heb je geen enkel excuus meer om niet te stralen van liefde

Zie hier een kort tv verslag van een eerdere sjabbatavond bij Het 3e Testament

Programma

19.00 uur: Beleef het Sabbatsritueel onder leiding van de auteurs Geert Kimpen en Christine Pannebakker.

20.00 uur: Rijkelijk joods buffet, verzorgd door Maida Roos Catering.

21.15 uur: Interview door tv-presentatrice Myrna Goossen met Geert Kimpen en Christine Pannebakker met gelegenheid tot vragen.

22.00 - 24.00 uur: Optreden Klezmer band. Met gelegenheid tot en het voeren van mooie gesprekken over het leven.

Locatie: Evertshuis, Spoorstraat 15 in Bodegraven.

Deelname: ¤ 57,50 per persoon (incl. ritueel met wijn en brood, joods buffet en Klezmer muziek, excl: extra drankjes). Deelname alleen na aanmelding vooraf tot 10 november.

Reserveren: info@dewitteroos.info

Meer info: www.geertkimpen.com of www.dewitteroos.info .