7 fictieve dingen waarvan je wilde dat het echt bestond

Psyche & spiritualiteit door Kristie

Dat de Sint en de Kerstman gedurende je hele jeugd één grote leugen waren, dat heb je (met voor- en tegenslagen) nog weten te verwerken. Maar dat de volgende dingen fictief zijn, dat kun je nog steeds niet handelen.

Want hoe moeilijk het ook is, Zweinstein bestaat echt niet. En uit die toverstokken komt geen echte magie, dat is gewoon technisch computerwerk. Zucht... bestond dat wereldje maar echt, dan kon je al je problemen wegtoveren. Of gewoon je onzichtbaarheidsmantel omdoen, als je even geen zin hebt om make-up op te doen bij het doen van de dagelijkse boodschappen.

Over magie gesproken, is er ooit een mens met superkrachten ontdekt? Nee, hè? Konden we maar vliegen, onszelf vastpinnen aan een torenhoge wolkenkrabber en lekker van het uitzicht genieten, net als Spiderman.

En waarom praat je hond niet gewoon terug als je 'm vraagt of-ie mee gaat wandelen? Je blijft het steeds maar proberen, zonder enig resultaat. Soms fantaseer je er weleens over hoe het zou zijn, als dieren konden praten. Gelukkig hebben we vaak genoeg aan lichaamstaal en weet je dat het bij een kwispelende staart wel goed zit met het humeur van je trouwe viervoeter.


In steeds meer films komt het voor: tijdreizen. Zou dit een stille hint zijn? Misschien zijn er ergens in Verweggistan wel onderzoekers bezig met een tijdmachine! Kun je nog eens lekker terug naar je zorgeloze jeugd, of de tijd dat je dacht dat je dik was... Terwijl je nu 10 kilo meer weegt. Of terug naar die vergadering om te controleren of je vieze baas nou écht naar je knipoogde. Of...

Niet alleen tijdreizen zie je vaker in films, maar ook buitenaardse wezens. Zou leuk zijn als E.T. opeens op de stoep stond en je meenam in zijn UFO. En dat je dan zijn hele familie ontmoet en omgedoopt wordt tot één van hen... Mars, here I come!

Soms, héél soms, zou je weleens willen weten wat er nou in die warrige bol van je vent omgaat. Als jullie nou voor een dagje (of misschien toch maar een uurtje), eventjes van lichaam konden wisselen. Dat zou toch een verrijking voor je relatie zijn. Weet 'ie eindelijk aan hoeveel jij wel niet moet denken, terwijl jij lekker een dagje zorgeloos kunt zijn. Op de voetbaluitslagen na dan.

Als je dan weer je eigen vrouwenlichaam terug hebt (dat wisselen gaat natuurlijk heel makkelijk, je hoeft alleen maar te bedenken wie je wilt zijn en dan gebeurt het), zou het ook wel fijn zijn als je daarnaast nog wat gedachten kunt lezen. Nee, niet die van je vriend. Maar bijvoorbeeld van die kerel in de trein die steeds naar je loopt te grijnzen of die kassamedewerkster die nog steeds om je ID-kaart vraagt als je een fles wijn koopt. Wat dénkt ze wel niet?!

Waarvan zou jij willen dat het echt bestond?