De Nieuwe Vrouw: Het slootje en de oceaan

Maar laten we eerlijk zijn: de nieuwe vrouw worstelt ook vaak met zichzelf. Allerlei oude en beperkende overtuigingen zorgen ervoor dat we vaak onze eigen kracht niet zien en ervaren. En hoe doe je dat in het dagelijks leven: uit je hoofd naar je hart? Tessa deelt haar ervaringen met jou en neemt je mee op haar ontdekkingsreis naar wie we zijn, wat er gaande is in de wereld en waar we naar op weg zijn.

Negatieve gedachten

Ik voelde ze er gisteren al in ‘sluipen’: negatieve gedachten. Meestal als ik moe ben, voel ik mijn energie omlaag denderen en dan kunnen ze nog sneller grip op me krijgen. Sinds ik weet hoe machtig gedachten zijn, probeer ik er op te letten welke gedachten ik denk en welke gevoelens deze gedachten bij me oproepen. Ik weet namelijk dat ik aantrek wat ik uitzend. De fase waar ik nu in zit is weer even heel spannend. Het is een situatie waarbij het aankomt op het hebben van vertrouwen. Ik heb al vaker met dat bijltje gehakt hoor maar toch… iedere keer is het weer een uitdaging. Het gaat nu over mijn werk en mijn financiële situatie. Eigenlijk gaat het om het creëren van overvloed, waar Astrid van Triet hier ook over vertelt.

Angst voor tekort

Poeh angst voor ‘tekort’ zit diep geworteld in onze maatschappij en overal om ons heen krijgen we het ook bevestigd. Vooral via media en politiek. Als er weer wat gebeurt in de wereld of in ons eigen leven waardoor we merken dat we ‘tekort’ hebben, zijn we geneigd om te zeggen: ‘Zie je wel er is niet genoeg.’ Wat we ons niet realiseren is dat we met elkaar de illusie in stand houden dat er tekort is. Vaak denken we ook dat we afhankelijk zijn van ‘iets’ buiten ons voordat we meer overvloed kunnen aantrekken. Bijvoorbeeld een economie die aantrekt, een overheid die extra subsidie verstrekt of de belasting verlaagt. Daardoor voelen we ons vaak gevangen in het ‘systeem’, de maatschappij waarin we leven. Dat maakt ons weer angstig voor de toekomst, waardoor we makkelijk zijn te manipuleren en te controleren.

Gevangenis

Echter, de grootste gevangenis wordt gevormd door ons denken. Heb je jezelf wel eens afgevraagd wie jouw gedachten dag in dag uit voedt? Zijn ze wel echt van jou of heb je ze uit handen gegeven aan krachten buiten jou? Die kans is groot, tenzij je al langer de weg bewandelt van het zoeken naar wie jij bent en wat jouw waarheid is. Tot die tijd is het grootste deel van jouw gedachten waarschijnlijk gebaseerd op angst, gevoed door de wereld om je heen. Hoewel het moeilijk is om te geloven, zijn er eigenlijk geen slachtoffers en geen daders. We zijn van A tot Z zelf verantwoordelijk voor datgene wat we ervaren. Nu hoor ik je denken: ‘Dus jij beweert dat ik voor mijn rotjeugd heb gekozen, of deze ziekte of mijn ontslag, of wat dan ook.’ Nou je zult daar zeker niet op bewust niveau voor hebben gekozen.

Geschenk in vermomming

Van mijn beste vriend Wiljo heb ik geleerd dat je zaken vanuit menselijk- en vanuit zielen perspectief kunt bekijken. Wij mensen bestempelen een ervaring vaak als goed of slecht, maar voor de ziel is het gewoon ‘dat wat is’. Een ziel groeit van het opdoen van ervaring, of het nu positief is of negatief. Je weet dus nooit wat je ziel op het programma heeft staan. Iets wat aanvankelijk een negatieve ervaring is, kan ons ook veel moois opleveren. Waardoor een crisis juist weer een geschenk in vermomming kan zijn. Het gaat er dus niet zozeer om wat je overkomt, maar hoe je ermee omgaat. Maar het leven hoeft absoluut een minder grote strijd te zijn als je jezelf goed kent. Begin jezelf bijvoorbeeld eens af te vragen waar bepaalde negatieve gedachten en gevoelens vandaan komen, zodat je het kunt transformeren.

Wet van Aantrekking

Juist in deze tijd – waarin tijd steeds sneller lijkt te gaan – is het belangrijk om jezelf bewust te zijn van je gevoelens en gedachten. Wat je uitzendt, komt namelijk nog veel sneller retour. Dat heeft met de verhoogde energie op aarde te maken. Het is namelijk niet de tijd die sneller gaat, maar creatie waardoor gebeurtenissen zich in steeds rapper tempo voltrekken. In een volgende column zal ik daar meer over vertellen. Belangrijke consequentie van de tijd waarin we leven is dat we ons bewust worden van de werking van het universum. Eén van de belangrijkste universele wetten is de Wet van Aantrekking. Voor jou betekent dit dat je datgene in je leven aantrekt, waar jij je aandacht op richt. Of het positief of negatief is. Gisteren betrapte ik mezelf erop dat ik geïrriteerd dacht wat ik vooral niet wilde.

Wie zegt dat?

Ik wil bijvoorbeeld meer nieuwe klanten aantrekken om een bredere basis voor mijn tekstbureau te creëren. Nou heb ik de afgelopen tijd al heel wat gezaaid. We starten op 21 oktober met de Gatherings, ik sta ingeschreven bij een castingbureau, ik heb volgende week een gesprek met een bedrijf die met tekstschrijvers werkt, ik ga weer schrijven voor tijdschrift SALT Magazine en ik heb een open sollicitatie de deur uit gedaan. En niet te vergeten: ik doe fantastisch werk voor Janosh. Maar ik moet mezelf niet te afhankelijk maken van één klant en van de andere ‘zaadjes’ weet ik nog niet welke aanslaan… Gisteren ging ik dus bedenken wat ik niet wilde op werkgebied. Maar ik voel dat de onderliggende angst was dat ik dacht dat ik dat wel moest doen wilde ik geld verdienen. Maar wie zegt dat? Wie zegt dat ik dingen moet doen die ik niet leuk vind om geld te verdienen? De buitenwereld?

Muizendenkraampje

Als ik dat inderdaad ga geloven, dan sluit ik mezelf af voor de mogelijkheden die er zijn om wel te doen wat ik leuk vind. Wat ik gisteren ook merkte is dat ik met mijn ‘muizendenkraampje’ niet kon bedenken welke mogelijkheden er op mijn weg kunnen komen en wanneer. Maar het universum bestaat uit oneindig veel mogelijkheden en onze spirituele helpers zien die mogelijkheden wel en doen er alles aan om deze mogelijkheden zichtbaar te maken voor ons. Wiljo heeft het altijd over het slootje en de oceaan: ‘Jij kunt met jouw beperkte denken nooit zien wat er achter de bocht van het slootje ligt. Daardoor denk jij dat het er niet is, met als gevolg dat je blijft dobberen op het slootje. Maar wat als je erop vertrouwt dat het universum is als een grote oceaan? Je gevoel weet dit. Vertrouw daarom op je gevoel en laat het los in de wetenschap dat het aan je verschijnt als de tijd rijp is.’

Wonderen

Had ik al gezegd dat geduld niet mijn sterkste kant is? Ik wil de dingen meestal liever gisteren dan vandaag. Maar als ik terugblik op mijn leven tot dusver, vooral op cruciale sleutelmomenten, dan is er altijd nog voor mij gezorgd. Net op het juiste moment viel er weer een cadeautje uit de hemel waardoor ik bevestigd kreeg dat ik er niet alleen voor stond. Ik zal één mooi voorbeeld geven. Toen ik in verwachting raakte van mijn dochter, was net de regeling vanuit de overheid afgeschaft om zelfstandig ondernemers geld uit te keren tijdens hun zwangerschapsverlof. Ik had nog niet genoeg buffer om dat zelf op te hoesten. Nou zie als zwangere vrouw maar eens een nieuwe baan te krijgen. Maar je gelooft het niet: de ASN Bank zocht contact met mij en bood mij een nieuwe baan aan terwijl ik zwanger was!! De wonderen zijn de wereld nog niet uit, als je maar gelooft en blijft vertrouwen.

Liefs Tessa
www.tessakoop.nl