How to make your dreams come true!

We hebben allemaal wel dromen. Voor de een is dat rijk worden, voor de ander een familie stichten. Helaas doen sommigen er veel te weinig aan om hun dromen waar te maken. Want hoe moet je dat nu precies doen? Waar moet je beginnen?

Verlies je doel niet uit het oog

Erg belangrijk, vergeet je doel niet. Natuurlijk, als jij weet wat je doel is en iemand vraagt ernaar, dan weet je het te vertellen. Maar denk je er ook aan als je met dingen bezig bent? Vaak is het zo dat mensen het veel te druk hebben met leven (studie, werk, hobby?s en sociale contacten) en zo hun doel uit het oog verliezen. Logisch, want we hebben het natuurlijk allemaal gewoon druk.

Wat kun je nou doen om je doel niet uit het oog te verliezen? Een handige truc hiervoor is om jezelf er door middel van beeld aan te herinneren. Maak een foto, een tekst of een collage met betrekking tot jouw doel. Hang deze op een plek waar je gedurende de dag vaak komt (de wc of boven je bed misschien?), dit helpt je eraan herinneren. Als je veel met de computer werkt is je bureaublad ook een perfecte plek voor zo?n ?herinnering?.


Act like you?re already there

Voel je de kampioen voordat je de kampioen bent. Gedraag je zo, kleed je zo en richt je huis zo in. Dit is wederom om jezelf eraan te herinneren dat je het wilt. En belangrijker bij dit punt: Hierdoor ga je er zelf in geloven dat je het kunt! Hierbij is het natuurlijk niet de bedoeling dat je arrogant wordt of gaat opscheppen. Maar dat is natuurlijk als je je doel behaald hebt ook niet de bedoeling.

Deel, praat, netwerk
Vertel aan iedereen die het wil horen wat jouw dromen zijn. Vertel over je passie en over de plannen die je daarbij hebt. Je weet nooit wanneer iemand je eens zou kunnen helpen, netwerken is nooit een slecht plan. Maar belangrijker nog: veel mensen hebben van nature de eigenschap dat ze graag andere mensen willen helpen. Hoe meer mensen weten van jouw dromen, hoe meer mensen je zouden kunnen helpen. En ja? zij worden blij van helpen. Een win-win situatie dus!


Begin, doe het gewoon!

Het allerbelangrijkste wat je moet doen om je dromen waar te maken is gewoon beginnen. Je wacht waarschijnlijk op het juiste moment. Het moment waarop je je goed voelt, je genoeg geld hebt, je genoeg kennis hebt, je tijd hebt en je de gelegenheid hebt om het te doen. Wakker worden! Dat moment bestaat niet! Ik kan je nu al vertellen: de kans dat dat moment ooit komt is bijzonder klein. Begin gewoon bij het begin. Het is eng, er kan zoveel misgaan. En wat als het wel goed gaat? Neem kleine stapjes en ga er gewoon voor. Wie niet begint komt er nooit.

Geef niet op
Bij tegenslagen is de makkelijkste weg om het gewoon op te geven. Denken dat het toch niet gaat lukken is lekker makkelijk, maar daarmee kom je niet verder. Waar je valt, maar toch weer opstaat, daar doe je de grootste stappen vooruit. Onderuit gaan is namelijk de beste manier om te leren. Je dromen waarmaken gaat met vallen en opstaan. Het zal het waard zijn.

Kijk voor de rest van de tips op ons zusje Girlscene.nl waarvoor Lisanne dit artikel geschreven heeft!