Zo word jij zelfverzekerder!

Psyche & spiritualiteit door Sabine
Wanneer er een groepsfoto wordt gemaakt, maak jij ‘m wel effe. Het is gewoon niets voor jou om in het middelpunt van de belangstelling te zijn. Zo te horen kan je zelfvertrouwen wel een boost gebruiken. Zo word jij zelfverzekerder!

Sommige mensen lijken te zijn geboren met een overdosis zelfvertrouwen, maar jij daarentegen bent nog altijd een muurbloempje eerste klas. Jij vermaakt je prima in dat hoekje. Zonde, want jij mag er ook echt wel zijn! Wij vertellen hoe je je zelfvertrouwen een boost geeft.

Fitness

Die sporttas van jou, die zielig in een hoekje stof loopt te happen, mag weer tevoorschijn worden getoverd! Een bezoekje aan de sportschool doet namelijk wonderen. Je krijgt hierdoor een betere conditie wat erg lekker voelt. Daarnaast zul je het waarschijnlijk ook wel aan je lichaam zien waardoor je je ook wat zelfverzekerder voelt. Ook de endorfine die na een sportsessie door je lichaam razen kunnen geen kwaad.  



Realistische doelen

Iedereen heeft wel een bucketlist met doelen die zij ooit in haar leven eens wil realiseren. Heel leuk hoor, dat je nog een keer een wereldreis wilt maken, maar erg realistisch is het niet met je salaris van 250 euri per week. Stel kleinere doelen die je sneller kunt waarmaken. Het geef je een ongelooflijk lekker gevoel wanneer je iets wel hebt bereikt wat zeker ten goede komt van je zelfvertrouwen!
 
Maak fouten

Inderdaad, maak fouten. Durf ze ook te maken. Van je fouten leer, lekker cliché je het beste. Een blunder op z’n tijd is helemaal niet erg. Hierdoor zul je het in een toekomst niet meer doen. Bovendien hoef je jezelf de gevreesde ‘wat als’-vraag niet te stellen.

Stop met vergelijken

Ja, die vrouw die aan het einde van jouw straat woont heeft inderdaad benen tot jouw nek, maar je kunt er weinig aan veranderen dat jij nu eenmaal klein van stuk bent. Als je stopt met jezelf vergelijken en omarmt dat je eruit ziet zoals je spiegelbeeld weergeeft, zul je een stuk gelukkiger worden.

Wees lief voor jezelf

We hebben de neiging om onszelf keihard aan te pakken. Dat ene rondje kunnen we nog wel rennen en een uurtje overwerken trekken we ook nog wel hoor. Maar we moeten onszelf ook rust gunnen. Slaap is erg belangrijk. Als je genoeg slaapt, voel je je veel lekkerder. Wat weer goed is voor je… inderdaad, zelfvertrouwen.


 
Kleding
Hoe je je kleedt, bepaalt ook voor een groot gedeelte hoe je je voelt. Als je in je joggingsbroek overal naartoe slentert, zul je geen actieve houding innemen. Draag je echter hakken, dan ga je automatisch rechter (en zelfverzekerder) lopen. Je hoeft nu niet per se stiletto’s aanschaffen die zo hoog zijn dat je het idee hebt op de rand van de Makalu-berg staat te balanceren, maar hou bij het uitzoeken van kleding in je achterhoofd dat kleding veel voor je voorkomen kan doen!
 
Voeding
Eet gezond! Je zit veel gezonder in je vel wanneer je niet met een opgeblazen buik rondloopt. Door gezonde voeding te nuttigen, zal het balloneffect niet zo snel optreden. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn om niet tonnetje rond te worden. En het is natuurlijk goed voor je gezondheid!

Welke tips pas jij toe om zelfverzekerder te worden?