Vraag en het wordt gegeven

Hoewel ik me even door het eerste hoofdstuk- waarin de schrijvers uitleggen dat alle informatie uit het boek gechanneld is- heen moest worstelen, begon ik gaandeweg steeds beter te begrijpen waarom ik nog niet heb wat ik zo graag zou willen. Vraag en het wordt gegeven, dat is de wet van de natuur. Waar wij als mensen op gefocust zijn door middel van onze gedachten en gevoelens krijgen we terug te zien in ons leven. ‘Maar ik denk juist heel vaak aan dat wat ik graag zou willen’, sputterde ik in eerste instantie in gedachten tegen en ik voelde de frustratie al weer opkomen. Totdat een bladzijde verder eindelijk het muntje viel, of beter gezegd een hele grote munt!

Ineens begon ik te beseffen dat als ik aan mijn verlangen denk, ik heel vaak gefocust ben op het niet hebben ervan. Mijn hele zijn ervaart de afwezigheid van dat wat ik wil. En hoe meer ik gefocust ben op de afwezigheid, hoe meer ik daarvan krijg in het leven. Vraag en het wordt gegeven! Ja, in de negatieve zin ben ik daar heel lang heel erg goed in geweest. In mijn hoofd zag ik mijzelf glashelder op het punt staan waar ik graag zou willen zijn maar in mijn hart voelde ik de frustratie. En dan kun je natuurlijk visualiseren totdat je een ons weegt. Want zoals in het boek duidelijk wordt uitgelegd, je gevoelens zijn de beste graadmeter om te weten of je wel of niet op je verlangen bent afgestemd.

Inmiddels is het een aantal weken geleden dat ik het boek heb gelezen. Heeft het me veranderd? Die vraag kan ik volmondig met ‘ja!’ beantwoorden. Het is oude kennis die met ons gedeeld wordt, er zijn immers al legio boeken over de Wet van de Aantrekkingskracht geschreven. Maar dit is de eerste keer dat ik met mijn hart en mijn ziel snap hoe het universum werkt. Mijn leven begint een andere wending te nemen en ik geniet ervan. Ben ik nog wel eens gefrustreerd? Echt wel. Maar dan lees ik mijn favoriete quote die ik in mijn agenda heb opgeschreven om me eraan te herinneren dat ik precies krijg wat ik vraag.

“Als je piekert gebruik je jouw verbeelding om iets te scheppen wat je niet wilt.”