Beautytips tegen de k-k-kou

Lichaam door Xandra
Er komt geen Elfstedentocht en vriezen doet het ook niet meer, toch is het belangrijk om jezelf goed te verzorgen. We moeten immers nog een tijdje wachten tot de zomer weer begint. Deze tips zijn een must om veilig de kou door te komen.

Sommigen van ons staan te springen als de temperatuur eindelijk wat omlaag gaat en pakken meteen hun spullen voor de wintersport. Anderen stappen juist het liefst meteen op het vliegtuig naar een ver en vooral warm oord om de winter te overleven. Maar of je het nou leuk vindt of niet, er zijn een aantal dingetjes die je zeker niet moet vergeten als het koud is. Want laten we eerlijk zijn, we willen er natuurlijk wel altijd tip top uitzien!

Bevroren
Jij voelt je misschien alsof je bevriest als je naar buiten gaat als de temperatuur onder het minpunt raakt, maar je kapsel doet dit ook daadwerkelijk. Velen van ons vinden het fijn om te douchen voordat je 's ochtends fris en fruitig de deur verlaat. Prima natuurlijk, maar vergeet niet om je haar droog te föhnen. Naar buiten gaan met nat haar kan namelijk vervelende gevolgen hebben. Je haar kan bevriezen en -de horror- gaan afbreken!


Gevaarlijk zonnetje

De meeste mensen denken niet aan het smeren van zonnebrand als de winter aangebroken is, maar het is misschien wel net zo belangrijk om nu te gebruiken als tijdens je vakantie naar Turkije. De zon kan namelijk verraderlijk fel zijn. Helemaal op wintersport - in de sneeuw - is het oppassen. De sneeuw weerkaatst de zon en daarmee de schadelijke UV-stralen. Zorg dus dat je in ieder geval een dagcrème gebruikt met een SPF factor van minstens vijftien.

Extraatje
Soms is alleen een dagcrème met SPF op je gezicht niet genoeg. Helemaal als je snel last hebt van een droge huid is het oppassen als er een koude wind staat. Smeer bij voorkeur met een vette crème om je huid extra te beschermen. Geen zin om met een glimmend hoofd naar buiten te gaan? Gebruik het extraatje dan 's avonds, zo kan het 's nachts ook nog eens extra goed intrekken.

Vieze velletjes
Niets zo oncharmant als droge lippen waar de vellen vanaf hangen. De koude lucht droogt namelijk niet alleen je huid, maar ook de lippen zo erg uit dat een lipgloss alleen lang niet meer genoeg is. Gebruik een vet product als vaseline en je komt met gezonde en glanzende lippen de winter door.


Zachte handjes

Maar het lichaamsdeel dat misschien wel het meest kwetsbaar is voor de kou zijn je handen. Handschoenen zijn een optie, maar misschien wat overdreven als het niet vriest. Zorg daarom dat je een extra rijke handcrème in je tas gooit voordat je de deur uit gaat. Zo houd je de handen zacht en voorkom je vervelende wondjes en schaafplekken.

Bad hair day
?Heb jij je vingers in het stopcontact gestoken?? Nee hoor, het is gewoon koud. De luchtvochtigheid is lager waardoor je haar uitdroogt en sneller statisch wordt. Een goede en snelle oplossing is dan haarlak. Spuit een beetje op je borstel en kam dan je haar door. Zorg wel dat je niet te veel gebruikt, dan heb je kans op harde stukken in je haar en dat is niet erg sexy.

Aan welk lichaamsdeel besteed jij het meeste aandacht tijdens de koude wintermaanden?