Zomerbeauty: Trends

Make-up door Xandra
De verschillende musthaves voor kleding van deze lente/zomer weten we ondertussen wel, maar natuurlijk is ook make-up erg belangrijk! Wil je er de aankomende maanden van top tot teen trendy uitzien? Lees dan snel verder!

 
De make-up trends voor de aankomende maanden zijn erg divers. Opvallende lippen, heftige ogen of juist heel simpel. Alles kan, maar dan wel op de goede manier. En onthoud: kies één trend en ga niet voor alles tegelijk. Less is more en een clownesk uiterlijk is nou eenmaal niet erg sexy. Kies dus de trend die het beste bij jou en je outfit past. Vind je alle trends leuk? Ga dan elke dag voor een andere look. Heerlijk afwisselend!
 
Natural beauty
Voor degenen die er niet van houden om 's ochtends uren voor de spiegel te staan, maar er wel volgens de laatste trends uit willen zien is er de natural beauty. De makkelijkste en misschien wel fijnste look voor de warme zomerdagen, die onder andere te zien was bij Burberry Prorsum, Chloé en Tommy Hilfiger. Kies voor een gekleurde dagcrème - het liefst met SPF natuurlijk - en een mascara die lekker veel volume geeft. Dit maak je af met een subtiele blush en nudekleurige lipstick en tada: Miss natural is geboren! Vind je dit toch iets te simpel, kun je er ook voor kiezen om een bruine oogpotlood of eyeliner te gebruiken voor een klein lijntje op je ooglid.
 
Heavy brows
Een trend die goed te combineren is met de natural beauty zijn de opvallende wenkbrauwen. Epileren is overrated, vinden ze bij onder andere bij Chanel, Marchesa en Louis Vuitton. Zorg er echter wel voor dat je het wel een beetje bijhoudt, want niemand wil eruitzien als Bert van Ernie, toch? Heb je net als ik juist heel dunne wenkbrauwen van jezelf, dan is het een optie om met een potlood bij te tekenen of een poeder te gebruiken om het allemaal net iets meer te laten lijken.
 
Metallic!
Dat alle colorblocking kleurtjes op de ogen van vorig jaar nu echt voorbij zijn, zien we bij Georgio Armani, Etro en Zac Posen. Het is metallic oogschaduw wat de klok slaat, dus zorg dat je flink wat grijze, zwarte en donkerblauwe potjes in huis haalt. Wees creatief! Een beetje gevaarlijk is het wel, maar zolang je niet te veel gebruikt en het alleen op je oogleden smeert zie je er helemaal chic uit. Perfect voor een leuk feestje of etentje.
 
Om te zoenen
Vooral niet te combineren met de metallic oogschaduw, maar wel heel erg sexy zijn de opvallende lippen. Rood, roze of zelfs paars; alles mag zolang het maar knalt. Hoe heftiger, hoe beter dachten de designers voor deze zomer. Zo zagen we het ook bij Yves Saint Laurent, Hermes en Christian Dior. Gebruik een lippotlood als basis om de kleur extra lang mooi te houden. Maar pas op en houd dat spiegeltje bij de hand, want lippenstift op je tanden is echt niet hip.
 
Opvallende kijkers
De laatste trend en mijn favoriet: opvallende eyeliner! Vroeger ging ik al helemaal los met mijn inktzwarte oogpotlood - ik was een echte emo, jawel - en nu is de trend ook doorgedrongen tot de catwalks. Bij Moschino, Emporio Armani en Gucci zagen we een dikke lijn op de ogen. En hoewel een rechte streep trekken moeilijk lijkt, hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Oefening baart kunst dus haal een goedkope eyeliner bij de drogist en ga op een vrije middag oefenen, net zo lang tot het goed gaat. Is deze trend een beetje too much? Een goed alternatief is bruine eyeliner. Het zorgt voor een minder heftig effect, maar is wel net zo mooi.
 
Welke make-up trend is jouw favoriet?

Photocredits: Style.com