Na de seks pakken we gelijk onze smartphone

Intiem door Redactie Ze.nl
Vroeger stak men na een wilde vrijpartij gelijk een sigaret op ter ontspanning. Tegenwoordig doen we dat niet meer: we pakken onze telefoon om te kijken of we iets gemist hebben. Dit is gebleken uit Engels onderzoek.

?Schatje, kun je mij een sigaret aangeven?? Vroeger waren dat veelgehoorde woorden na een sekspartij. Anno 2012 is dit in ?Schatje, kun je mij m'n smartphone aangeven?? veranderd. Niemand lijkt meer zonder zijn of haar telefoon te kunnen: we pakken na de seks als eerste onze smartphone om te kijken of we in de tussentijd iets gemist hebben, aldus The Sun

Uit Engels onderzoek onder 2000 personen is gebleken dat slechts 3% van de Britten nog een sigaret opsteekt na de seks. Ruim 33% pakt erna hun telefoontje om een bericht te sturen of updates te bekijken op sociale netwerksites. Vooral vrouwen zijn hier druk mee bezig: 43% gaat gelijk naar Facebook of Twitter.


"Ik weet niet wat ik zou doen zonder mijn smartphone. Ik kijk er denk ik wel elk kwartier op. Zelfs tijdens de seks ligt mijn telefoon naast mij en na de seks is mijn telefoon dan ook het eerste wat ik pak! Dan ga ik gelijk kijken of ik e-mail heb ontvangen, of ga ik naar Facebook om de nieuwe updates te bekijken", aldus een van de ondervraagden. 

Een woordvoerder van het onderzoek verklaart: "Steeds meer mensen roken alleen nog buiten. Koppels hebben vaak geen zin om meteen na de daad naar buiten te gaan en in de kou te staan. Zij blijven dan liever warm binnen en pakken dus hun smartphone om te ontspannen."

Grijp jij na een vrijpartij ook gelijk naar je smartphone?