ZeBlundert: Te diep in 't glaasje

Psyche & spiritualiteit door Karin
Om blunders van anderen kunnen wij allemaal lachen, maar wat als je zélf een grote blunder begaat? Je kunt op dat moment wel door de grond zakken! Zes meiden biechten aan Ze.nl hun ergste dronkemansblunder op.

Becky (26): “Mijn verjaardag van vorig jaar vierde ik met een groot diner bij mij thuis, voor mijn vrienden en familie. Het was een enorm geslaagde avond, het eten was goed gelukt en iedereen had het naar zijn zin. Alleen mijn beste vriendin een beetje te veel... Onder invloed van alcohol begon ze op een gegeven moment te speechen. Het begon goed, maar na een paar minuten begon ze over het feit dat ik vier van de vijf jongens die aan tafel zaten had gezoend, en vertelde iedereen hoe mooi ze mijn tatoeage vond – waar mijn vader niets vanaf wist. Na de speech had ik dus wat uit te leggen…”

Eva (27): "Toen ik een aantal jaar geleden met mijn vriendinnen naar party-eiland Kos ging, ging het er elke avond heftig aan toe met de alcohol. Iedere ochtend kwamen we na zeven uur 's ochtends pas thuis, om vervolgens nog met de bovenbuurjongens op ons balkon even na te borrelen. Op een gegeven moment was ik zó moe, dat ik maar naar bed ging. De anderen bleven nog even op het balkon chillen. Vanaf het moment dat ik in bed ben gaan liggen weet ik niets meer, maar het schijnt dat ik even later het balkon weer op kwam, m'n slipje naar beneden deed en in de plashouding op de plastic stoel ging zitten. M'n vriendinnen riepen verdwaasd: 'Eva! De wc is binnen!', waarop ik heel nonchalant m'n schouders ophaalde en zei: 'Oh, ok.' Vervolgens liep ik heel droog weer naar binnen om in de juiste wc te plassen. Gelukkig waren de bovenbuurjongens al naar hun appartement en hebben ze hier niets van meegekregen..."


Jodie (26):

“Twee jaar geleden kreeg ik een roze, lekker girly toverstaf van mijn vriendinnen op mijn verjaardag. Ze zeiden erbij dat ik het ding mee moest nemen toen we later op de avond op stap gingen. Het klonk als een leuk idee, maar bleek achteraf een rampzalig plan... Zoals altijd eindigden we vrij dronken en na iets te veel drankjes vond ik het enorm grappig om toverspreuken op iedereen af te vuren. Ik sloeg iedereen op de dansvloer op het hoofd en riep de gekste dingen uit. Toen ik zelfs drankjes van andere meiden op de grond gooide en mijn vriendin op mijn rug sprong waardoor we allebei in de alcohol vielen, leek het wel een scène uit een slechte film... Maar het werd nog erger: toen de uitsmijter mij en mijn vriendin op straat zette, bleef ik maar roepen dat ik zo graag een eenhoorn wilde zijn. Je begrijpt, mijn kater was de volgende ochtend niet te harden.”

Grietje (27): "Toen ik een aantal jaar geleden nog single was, had ik vrijwel nooit one night stands. Het is niet echt mijn ding en ik voel me niet op m'n gemak als ik met iemand het bed induik die ik niet ken. Toen ik op een avond na een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel met collega's 's nachts op de dansvloer in de stad stond te dansen, pakte ineens een collega van mij me vol op m'n mond. Dronken als ik was vond ik het allemaal wel best. Vervolgens bracht hij me naar huis om te zeuren of hij met me mee naar binnen mocht. Nou je raadt het al... van het één kwam het ander. De volgende ochtend werd ik wakker en zag ik dat meneer naast me lag. Met een enorme kater werkte ik hem m'n huisje uit om me vervolgens onder de douche te realiseren dat hij overal met z'n mond en handen was geweest en ik me al weken niet had geschoren... M'n benen, m'n kruis: alles was flink behaard, maar door de drank had ik het dus allemaal niet doorgehad. Ik schaamde me dood achteraf voor m'n oerwoud."


Helene (26):

"Vorig jaar op mijn verjaardag besloten we 's avonds uit te gaan. Omdat we al een flinke borrel op hadden, ik ontzettend nodig moest plassen én er een enorme rij stond voor de club, besloot ik om achter een auto mijn blaas te legen. Heerlijk opgelucht liep ik richting de club, totdat er achter mij ineens een boze stem klonk: 'Zo mevrouwtje, wilt u dat op video nog eens even terugzien?' Ik keek achterom en zag een politieagente met een beschuldigende vinger naar me wijzen: 'Er zit hier een politiebureau met allemaal camera's en wij hebben uw actie op tape!' Met het schaamrood op mijn kaken werd ik mee naar het  bureau genomen. Daar gaat mijn avondje stappen, dacht ik. Met puppyogen heb ik gesmeekt om me geen boete te geven. Hoe zielig zou dat zijn voor mij op m'n verjaardag? De agente kon in het systeem zien dat ik inderdaad die dag jarig was. 'Vooruit, je krijgt van mij 90 euro cadeau en nog een fijne verjaardag.'Deze dronken blunder zal ik (helaas) nooit meer vergeten...."

Verona (29): "Ik had net een nieuwe lover en we gingen met een leuke groep vrienden uit. Ik had het ontzettend naar m'n zin en dronk het ene na het andere drankje. Ik had op een gegeven moment veel te veel gedronken, terwijl ik me nog zo had voorgenomen niet meer dan twee drankjes te nemen. Helemaal dronken stapte ik achterop de scooter om naar huis te gaan. Onderweg was ik lekker aan het zingen - wat ik wel vaker doe met een slokje op - maar bij het stoplicht ging het een beetje mis. Ik kon me toen we stil stonden niet meer vasthouden, ik viel naar rechts, zo van de scooter af. In een kort rokje... Je snapt hem al, daar lag ik dan in m'n string! Charming..."

Lees ook de vorige edities van ZeBlundert!

Wat is jouw ergste dronkemansblunder?