Man valt meer af zonder vrouw in de buurt

Mannen die alleen maar sporten in het gezelschap van andere mannen, verliezen twee keer zoveel kilo?s dan mannen die samen met vrouwen sporten. Concurrentie zou hiervoor de grootste reden zijn. Dit is gebleken uit Brits onderzoek.

Wetenschappers van de Leeds Metropolitan University onderzochten gedurende drie maanden 62 mannen die deelnamen aan een cursus van Weight Watchers, die speciaal voor mannen was ontwikkeld. Uit het onderzoek bleek dat mannen die samen met andere mannen sporten veel meer kilo?s verliezen, dan mannen die met vrouwen sporten, zo bericht Daily Mail.


Na de drie maanden waren de deelnemers, zelfs als ze enkele sessies hadden overgeslagen, gemiddeld 6,4 kilo kwijt. De mannen die het hele programma volgden verloren in drie maanden zelfs 9,5 kilo. Zo?n 77% verloor 5% van zijn lichaamsgewicht en velen raakten bijna 10% kwijt. Hun taille werd minstens 5 centimeter smaller.

Mannen die gedurende deze periode in het gezelschap van vrouwen het programma van Weight Watchers volgden, verloren echter gemiddeld slechts 3,2 kilo. De grootste reden hiervoor? ?Mannen praten minder makkelijk over hun lichaam wanneer er vrouwen in de buurt zijn. Wanneer ze samen met mannen sporten voelen ze zich veiliger en gaan ze bovendien met elkaar in competitie?, aldus professor Robertson.

Sport jij liever met mannen of vrouwen?