Beauty / Lichaam
Lichaam

Welke ontharingsmethode past het beste bij jou?

Reageer 0

Het is half juli en de zon heeft zich al regelmatig laten zien in ons kikkerlandje. Eén nadeel van die bikini en die zwierige zomerjurkjes: alles moet weer glad! Welke ontharingsmethoden zijn er en welke is het prettigst voor jou?

De bikini's hangen weer volop in de winkels, een goed excuus om te shoppen dus. Bij zo'n hippe bikini hoort natuurlijk ook een lekker glad huidje. Weg met die haartjes dus, maar hoe kom je het best van die vervelende dingen af? Er zijn verschillende opties en omdat kiezen lastig is, zet Ze.nl de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Scheren
Het is misschien wel de meest gebruikte methode om van die lelijke haartjes af te komen en dat is niet voor niets. Scheren is ontzettend goedkoop, heel makkelijk, snel gedaan en - niet onbelangrijk - pijnloos. Mits je scheerschuim gebruikt, want anders kun je nare plekken veroorzaken door het scherpe mesje. Het nadeel van scheren is wel dat de haartjes niet helemaal verwijderd worden, alleen dat stukje dat boven het huidoppervlak uitsteekt. De haarwortel blijft zitten waardoor er na een paar dagen alweer vervelende stoppels verschijnen. Belangrijk om in de gaten te houden met betrekking tot scheren is dan ook dat je het mesje vaak vernieuwd. Een oud mesje wordt bot en kan pijnlijke wondjes veroorzaken.


Ontharingscrème
Er zijn verschillende crèmepjes op de markt die epileren hartstikke makkelijk maken. Een ontharingscrème doet eigenlijk hetzelfde als scheren, de haartjes boven het huidoppervlak worden verwijderd dus ook hier is het een oplossing van zeer korte duur. Daarnaast bevatten de crèmes veel chemische bestanddelen, als je het er te lang op laat zitten kan dit een heel pijnlijk effect hebben op je huid. Het middeltje heeft namelijk niet alleen effect op de haartjes, maar ook op de huidcellen erom heen. De crèmes zijn dan ook zeker niet geschikt voor het ontharen van je bikinilijn. En de geur is ook verre van Chanel No. 5. Niet mijn favoriet dus, maar simpel is het wel.

Harsen
Het kan koud, warm of zelfs lauw; effectief is het sowieso. Binnen een paar seconden ben je zo haarloos als een baby, hoewel je natuurlijk niet per se voor de Brazilian Wax - alles foetsie - hoeft te gaan. Net als bij epileren, zorgt harsen ervoor dat het volledige haartje verwijderd wordt en je wekenlang met een gladde huid rondloopt. Je kunt harsstrips in de winkel kopen en thuis aan de slag gaan, maar dit zorgt wel vaak voor een enorme knoeiboel waarna de badkamer meer geharst is dan jijzelf. Het beste is dan ook om dit over te laten aan de schoonheidsspecialiste. Zo weet je zeker dat het zo pijnloos en goed mogelijk gebeurt.


Epileren
Gelukkig is dit het jaar 2012 en bestaan er ook elektrische apparaten om het klusje voor je te klaren. Bij elektrisch epileren wordt de haarwortel door een stroomstootje zodanig verhit dat hij heel makkelijk uit te trekken is. Het is hetzelfde effect dat je krijgt bij het epileren van je wenkbrauwen, maar dan op je benen, je oksels of zelfs je bikinilijn. Hoewel die laatste wel een erg pijnlijke aangelegenheid is. Het voordeel hiervan is dat de haartjes soms tot wel vier weken lang weg blijven. Een behandeling voor je op vakantie gaat en je hoeft er niet meer naar om te kijken dus. Her beste moment om te epileren is na het douchen, je huid is dan nog soepel waardoor het uittrekken van de haartjes makkelijker gaat.

Laseren
Helemaal hip tegenwoordig is het laten laseren van je huid; alle celebs doen het. In tegenstelling tot de bovenstaande opties is laseren in de meeste gevallen permanent. Haartjes worden al in de groeifase vernietigd waardoor je na een aantal sessies misschien wel nooit meer terug hoeft te komen. Een groot nadeel is wel de prijs. Laseren is een duur grapje, zeker wanneer je veel herhalingsbehandelingen nodig hebt. Zorg dus sowieso dat je van tevoren weet hoe duur jouw behandeling gaat worden en denk goed na of je dit er voor over hebt. Je kunt immers ook een hele leuke zomeroutfit halen voor die prijs.


Een goede algemene tip voordat je begint met ontharen is scrubben. Een milde scrub of zelfs een ruwe handdoek is al genoeg, zo verwijder je dode huidschilfertjes en voorkom je ingegroeide haartjes. Na het ontharen is het gebruiken van een verzorgende crème een echte aanrader. Omdat ontharen niet alleen voor je haartjes vervelend is, maar ook voor je huid zelf is het belangrijk dat je deze goed insmeert om het extra te beschermen. Een laatste waarschuwing voor alle haarloze Ze's: gebruik na het ontharen geen geparfumeerde producten. Dit kan vreselijk gaan irriteren en dat is - zeker in bikini - echt niet sexy...

Welke onthaarmethode gebruik jij het liefst?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 8 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • JoanieJ

  ik heb de braun silk-epil en epileer dus ook, de eerste keer (2 maanden geleden) was dat echt een hel maar toen ik het de tweede keer deed was het al veel minder pijnlijk! Nu doet het bij mijn benen zelfs geen pijn meer. Heel soms nog wel kleine prikjes. Voor mij dus echt perfect :)

 • CurlyGirly

  Ik vind scheren een fijne methode.
  Ik hoef alles niet perse elke dag bij te houden.
  Maar als ik bijv mijn oksels bij houdt, is het tijdens het douchen zo gebeurt.
  En wie weet ga ik ooit mijn benen laten harsen.
  Maar voor de rest bevalt scheren me prima.

 • vero232

  epileren

 • wappiie

  Ik hars af en toe en voor de rest gebruik ik een scheermesje. Gewoon even tijdens het douchen, et voila; weer helemaal glad!

 • -:+:-

  Ik scheer mn benen droog met een elektrisch scheerapparaat. Dat is tot nu toe voor mij de enige meest comfortabele oplossing geweest na jaren lang van jeuk, ingegroeide haartjes en snijwondjes die ik kreeg met nat scheren (je weet wel, met die simpele scherpe scheermesjes). Ik zou ook wel willen epileren of harsen, maar dat zou dan mn eerste keer worden en ben nogal ehm... niet zo dol op pijn :S hihi Maar het komt wel een keer ;)

 • xSaressa

  Ik epileer noooit meer mijn benen! Heb dat laatst gedaan en kreeg er allemaal ingegroeide haartjes voor terug.

 • Claudia

  Ik epileer, heb nog nooit geschoren. Mijn moeder vond dat niet zo'n goed plan aangezien ik blond ben en je van scheren zwarte haartjes zou krijgen.
  Het is niet echt pijnlijk, maar het duurt zo lang, en ik krijg nooooit alle haartjes mee. Waardoor ik eigenlijk nooit zin heb om eraan te beginnen. Maarja, mijn 'haardos' (op mijn benen:P) is dan natuurlijk wel flink uitgedund.. Dat is toch beter dan het helemaal niet doen.

  Op vakantie neem ik een paar harsstrips mee. Weegt niks en handig om halverwege eens te doen. Want dat 'epileren en een maand gladde benen' gaat bij mij dus niet op. Overigens krijg ik ook met die strips niet alles weg.

  Ik doe het juist nooit vlak na het douchen, ik dacht (vast ooit gelezen) dat de haartjes dan sneller afbreken, en het dus niet uitgetrokken wordt...

 • alexanouk

  NOOOOOOOOOOOOOIT meer met de Braun Silk-epil.
  Pffffff wat een pijn en bulten ,vlekken na het ontharen.......alsof je in de fik staat.
  DIKKE DRAMA :p
  Nee doe mij dan toch maar het mesje en oke iets vaker neem ik wel op de koop toe,hihi

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen