'Vrouwen willen seks opgeven voor perfect zomerlijf'

Intiem door Redactie Ze.nl

De zomer is in aantocht en dat betekent dat de korte rokjes en bikini's opnieuw massaal uit de kast worden gehaald. De druk om af te vallen is groot: zeven op de tien vrouwen wil zelfs seks inruilen voor het perfecte zomerlijf!

Iedere vrouw wil in de zomer op het strand paraderen met een strak lijf. Uit onderzoek van magazine Shape blijkt wat vrouwen allemaal willen opgeven voor een mooi en strak zomerlijf: maar liefst 68% van de vrouwen zou nog liever zonder seks door het leven willen gaan dan met een maatje meer rond te lopen, zo meldt Daily Mail.

De tijdschriften staan tijdens de zomermaanden vol afslanktips en veel vrouwen zijn daar toch gevoelig voor: 82% van de vrouwen voelt zich onder druk gezet om voor de zomer op dieet te gaan. Vrouwen zijn het minst tevreden over hun buikspieren. Ruim de helft is hier niet blij mee. Ook is 29% van de vrouwen onzeker over haar dijen.


Klein lichtpuntje: 50% van de vrouwen voelt zich in bikini wél op haar gemak wanneer ze bij hun beste vriendinnen is. Ongeveer 20%  zou zich op haar gemak voelen bij 'gewone' vrienden en kennissen. Eén op de tien vindt er zelfs helemaal niks aan om in de buurt van wildvreemden in bikini rond te lopen.

De laatste loodjes wegen het zwaarst..! Zo zouden de laatste kilo's in aanloop naar de zomer heel wat kopzorgen veroorzaken. Bijna 80% weet precies wat ze wil: minstens 3 kilo kwijt zijn nog voordat de zomer goed en wel begonnen is. En hoe pakken ze dat aan? De helft telt calorieën, 60% slaat aan het diëten, 22% bant koolhydraten en 15% heeft een eigen manier om van de kilo?s af te komen.

Zou jij seks opgeven voor een strak bikinilijf?