Vrouwen zetten expres lelijke foto van vriendin op Facebook

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Kom jij na een avondje stappen ook weleens zeer onflatteuze foto?s van jezelf tegen op Facebook, gepost door ?je beste vriendin?? Geen toeval: eén op de vier vrouwen plaatst namelijk expres lelijke foto's van vriendinnen!

Van de 1512 vrouwen die meededen aan de enquête van MyMemory.co.uk bekende 24% van hen al eens een onflatteuze foto van een vriendin in bikini te hebben gepost, terwijl ze wist dat zij daar niet blij mee zou zijn. Verder zette 45% al eens een foto van een vriendin in een lelijke outfit online, zonder haar medeweten, zo meldt Female First.


Daarnaast nam 41% een keer een foto van een vriendin zonder make-up, en maakte die vervolgens openbaar. Ook bleek uit een andere recente enquête dat 33% van de vrouwen het huis niet wil verlaten zonder make-up, laat staan dat ze zo op het internet te zien is.

Maar waarom doen vrouwen dat, als ze weten dat het hen niet in dank afgenomen wordt? De meesten omdat ze de 'vriendin' in kwestie eigenlijk niet kunnen uitstaan. 32% doet het dan weer uit wraak, omdat die vriendin ooit hetzelfde heeft gedaan.

En dan kunnen vrouwen erg hard zijn, want 19% weigert om de foto weg te halen, zelfs als deze vriendin het vraagt. 78% van de vrouwen ziet zich daarom genoodzaakt om zichzelf te 'untaggen', terwijl 65% ontzettend boos wordt op de vriendin die de foto online zette.

"Er is niet echt een etiquette voor het taggen van vrienden op sociaalnetwerksites, waardoor er veel valkuilen zijn", zegt Rebecca Huggler van MyMemory. "Toch is het verrassend om te zien dat zoveel vrouwen een onflatteuze foto van een vriendin online zouden zetten. Zeker als je weet dat ze zelf ontzettend kwaad zouden worden als iemand hetzelfde zou doen."

Heb jij jezelf al eens betrapt op het posten van een 'lelijke' foto van je vriendin op Facebook?