Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

De 5 irritantste Facebook-gebruikers

Reageer20 0
Erger jij je soms ook groen en geel aan bepaalde Facebook-gebruikers? Het knappe duckface popje, de iets te trotse ouder, de overfanatieke dagdoornemer, de negatieve aandachtsslurper en de heldhaftige goeddoener. Hier komen ze!

Het Duckface Popje
Tuitende lipjes á la duckface zijn dit typje niet vreemd. Het liefst poseert ze haar lichaam altijd in hetzelfde standje voor de camera. Zwoele intense blikken spatten van je beeldscherm af. Op geen enkele foto is iets van een imperfectie te zien. Geen pukkel. Geen rimpel. Het lijkt wel of elke foto door een ingehuurde fotograaf is gemaakt die precies het goede moment wist vast te leggen. Ze heeft nooit last van half dichte ogen (omdat ze net even moest knipperen of toevallig al een glaasje bubbels op had) of last van een stuk spinazie tussen haar tanden (omdat ze net een spinazie zalmschotel heeft verorberd en nu met een brede lach op een onaangekondigde foto moet). Als je alle 589 foto?s van haar gehad hebt voel je je licht misselijk. Bleghhh. Kan er hier iemand pleeeease even ?normaal? doen?


De Trotse Ouder
Herkenbaar aan de profielfoto. Daar staat geen close up van de moeder, maar van haar kind. Dit typje houdt je dagelijks op de hoogte van de eerste woordjes van het kind, de eerste stapjes en de vijfhonderdste poepluier. Alles wat het kind doet is natuurlijk ?adorable? en ?te cute? voor woorden. Je timeline wordt gebombardeerd met foto?s en kreten als: ?Vandaag kan Esmee voor het eerst een staartje dragen!? (Kan iemand even vertellen dat zo?n vlassig palmboompje met twee haren écht geen gezicht is?!). We vinden je kind hartstikke geweldig hoor. Maar we zijn geen vrienden met je geworden om te kunnen beoordelen of je kind de mazelen heeft of dat het gewoon last heeft van huiduitslag. Ga naar de huisarts en val je Facebook-vrienden er niet mee lastig.  
 
De Dagdoornemer
Helaas neemt deze Facebooker de vraag: 'Wat ben je aan het doen?' iets te serieus. Alles maar dan ook álles wordt maar te pas en te onpas op Facebook geknald: ?Ik heb vandaag motorrijlessen en daarna ga ik naar een vriendin lekker bijkletsen en dan hoop ik nog wat tijd te hebben om wat bruine bonen te kopen. Want ik ga bruine bonensoep eten vanavond, dat is mijn lievelings. En dan ga ik na het eten even mijn moeder bellen want die ligt nog steeds in het ziekenhuis met een nekhernia. Ohja, niet vergeten om die ene brief te posten en om even langs de Zeeman te gaan want ik heb nieuwe sokken nodig.? Boooorrrring!


De Negatieve Aandachtszoeker
?Wat een vreselijke dag!? ?Soms weet ik het ff niet meer?? ?Moeilijke tijden, houd me in gedachten?? Zucht, steun, hijg, kreun. Van die mensen die alleen maar vaag negatief kunnen zijn en daarmee reacties willen uitlokken van anderen. Hoe was je dag dan? Wat is er gebeurd? Waarom weet je het ff niet meer? Hoezo moeilijke tijden? Wees niet zo mysterieus en zeg gewoon what?s up. Of bewaar liever je klaagzang voor je dagboek.
 
De Heldhaftige Goeddoener

?Sign this petition! Stop nu de massale insektenafslachting in Afrika. Mensen doe het nu! Het kost maar één minuut van je tijd!? Eén minuut van mijn tijd? Weet je wat ik met een minuutje van mijn tijd kan doen? Belangrijkere dingen, zoals nagels lakken. Voor alle sociale goeddoeners, de chronische re-posters met hun morele onderschriften: wij weten heus wel dat je het alleen maar doet om jezelf een goed gevoel te geven. En niet te vergeten: de rest een slecht gevoel. Ga een marathon lopen voor het goede doel en ik sponsor je.
 
Lees ook de vorige edities van De 5!
Reageer20 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 19 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Nicole Van Vliet

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het helpen herstellen van mijn huwelijk. Het begon allemaal toen ik niet in staat was om mijn man een kind te geven na 10 jaar kinderloos huwelijk ... Het kwam erop neer dat mijn man het beu was en het huis verliet, ik huilde bij een vriend die me voorstelde aan Lord Bubuza omdat Lord Bubuza hielp haar haar man terug te krijgen toen hij haar verliet voor een andere vrouw ... Ik vertelde Lord Bubuza het probleem waar ik doorheen ging en hij vertelde me dat mijn man terug zal komen naar mijn smeekbede om hem terug te accepteren binnen 12 tot 16 uur en dan zal ik zwanger zijn. Ik volg strikt alle instructies van Lord Bubuza en heb alles gedaan wat hij me heeft verteld. Het was een grote schok voor me toen ik deed wat Lord Bubuza me vertelde. Mijn man kwam 14 uur later terug en huilde en smeekte me om vergeef hem wat ik deed. In minder dan twee maanden kreeg ik een babyjongen en droeg ik hem. Vandaag ben ik weer gelukkig omdat mijn vreugdevolle huwelijk is hersteld door Lord Bubuza ... Heb je problemen? neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of Bel en via WhatsApp: +1 518 558 5109

 • xKikker

  Dagdoornemer, opzich doe ik dat soms maar zet er heus niet alles bij :O
  Als ik boos ben zet ik het wel op fb en daarbij de reden. Dat doe ik absoluut niet om aandacht te vragen maar dat werkt voor mij erg goed om de woede een plaats te geven :)

 • CC

  Beter dat ik geen facebook heb haha, dan heb je ook nergens last van ;)

 • limchick

  ik vind over het algemeen dat mensen zich niet moeten aanstellen. die spelletjesverzoeken zet je uit en klaar. plus je hoeft niet iedere post op je timeline te lezen toch? ik lees zo'n 1/10e van wat er allemaal gepost wordt. niet zeuren, dan wordt er ook niet over je gezeurd.

 • blokkie1980

  haha ik vind de posts hieronder bijna nog grappiger!
  maar uiteraard ook een heel leuk stuk en ook heel herkenbaar :-)
  alleen dat duckface popje vind ik niet passen, want dat is een beetje tegenstrijdig naar mijn idee. de duckface wordt over het algemeen namelijk vre-se-lijk lelijk en onaantrekkelijk gevonden (http://antiduckface.com/ bijvoorbeeld) en het popje dat er geweldig uitziet juist niet, toch?

 • inge

  ik heb nergens last van op FB of Hyves, maar dat komt denk ik omdat ik alleen mensen toevoeg waar ik ook echt mee omga. Geen oude bekenden of mensen die je ooit eens hebt gezien, of een buurvrouw met wie je nooit contact hebt ed...
  ik gooi ook gewoon mensen er vanaf als er nooit op mijn reacties gereageerd wordt, ik post niet extreem veel, maar als ik op een bericht van iemand reageer waarin ik iets vraag oid, en ik hoor niks terug na een aantal keer dan is het delete... mijn beide profielen op hyves en FB zijn ook helemaal prive, alleen voor vrienden. Vreemden voeg ik nooit toe, dus momenteel heb ik alleen mensen erin staan waarmee ik hetzelfde deel.
  Ik vraag me altijd af als ik die lui zie met die 250 of meer vrienden, dan denk ik, hoe goed ken je ze nou allemaal? Is het nou werkelijk nodig om een vreemde van vroeger ofzo te vertellen wat jij nu doet? Vooral als ze dan een foto posten van hun kleine kindje bloot in bad ofzo, dan denk ik, denk na mens! met al die pedo's op het net! want meestal zijn dat ook nog die hun profielen redelijk openbaar hebben!
  of als ze roepen: ik ga van dan en dan op vakantie, en dan hun thuis adres open en bloot hebben staan, ze schrijven nog net niet: de reserve sleutel ligt onder de mat ofzo hahaha.
  dus ik denk wel vaak, dom dat je zoiets zegt, en dat mail ik meestal ook wel naar die persoon in kwestie.
  maar irriteren? nee, ik heb zoals ik zei alleen maar goede vrienden en familie waar ik buiten internet ook veel contact mee heb in mijn lijstjes. Hun weten zo ook wel wat er aan de hand is, en hun mogen mijn fototjes ook zien :P
  ik vind dat de meeste gewoon te veel openbaar maken...

 • Sweat Dreems

  K kreeg alleen de kriebels van al die spelletjes verzoeken. Gewoon en post gemaakt dat ze zelf moeten weten dat ze die spelletjes spelen maar mij er niet mee lastig moeten vallen. En wat denk je? Geen last meer :D en ik moet zeggen dat facebook geweldig is als here je werkt afreageren :p

 • meonly

  Gelukkig heb ik geen mensen aan wie ik me erger op facebook. Ik vraag me toch af hoeveel zich er aan mij ergeren ;)

 • -:+:-

  Wat ik echt een pain in the ass vindt zijn de spelletjes verzoeken. Gadverdamme, strontirritant zeg. Verder heb ik alle mensen met hun irritante updates uit mn nieuwsoverzicht geweerd, ik hoef geen miss-spam-a-lot in mn timeline.

 • Manon

  klopt helemaal!

 • R

  @Kaatje Zo een heb ik er ook tussen zitten! Werkelijk alles gaat in het Engels, maar het klopt geen hout van.. Dingen als: what is the wheater goining to be like dis weekend??
  (En deze valt nog mee, meestal zijn het hele verhalen in het Engels, vol spelfouten of zelfbedachte woorden.. Zucht)

 • DesireeMelanie

  Mijn allerergste ergernis zijn 'de negatieve aandachtszoekers' ofwel de'kijk mij eens zielig zijn'-mensen. Want het is nog niet eens het ergste dat ze zielig doen, maar het allerergste is dat, wanneer je vraagt wat er aan de hand is, ze dingen zeggen als 'Ik wil het er niet over hebben', of 'ik pm je wel even...' Waarom post je het dan verdorie op een openbaar profiel?!? Grrrr...
  Trotse ouders kijk ik altijd even aan, en als het na een paar weken nog steeds alleen over het kind gaat, haal ik ze uit mijn nieuwsoverzicht, zonder dat ik ze blokkeer. Vaak zijn de mensen namelijk wel leuk, alleen hun posts niet...
  Oh, en wat ik ook héél erg vind, zijn van die mensen die berichten in hun status plakken als 'De meeste mensen zullen dit niet in hun status plakken, ik hoop dat mijn vrienden horen bij de mensen die het wel doen' en dan een zielig verhaal over ziektes, kindermishandeling, enz.
  Nee, sorry, maar ik hoor niet bij het percentage mensen die dat wel in hun status zet, hou op zeg. Lijkt op die kettingmails die je in het begin van e-mail heel vaak kreeg ('elke keer dat deze mail doorgestuurd wordt, krijgt zielige ... 10 cent!')

 • Kaatje

  Ik heb er ook één tussen zitten die ervan overtuigd is dat ze zó goed engels kan (Not) en dat dan ook in ál haar posts wil laten zien.
  Ik heb ooit eens gereageerd met 'lekker engels hoor ....' en dan reageert ze doodleuk 'ja het is maandag, daar komt dat door'..Sure!

 • Claudia

  Of degene die al zijn social media aan elkaar gekoppeld heeft. Dat is ook toevallig degene die 500 keer per dag post. En dus lees je op facebook, hyves, twitter enzovoorts overal dezelfde berichten.

  Het liken van oude foto's kan gebeuren, heb ik ook wel eens. Dat komt doordat mensen nieuwe foto's toevoegen aan een bestaand album, en dan blijf je maar doorklikken tot je opeens onbewust tussen oude foto's zit.

 • Sherry

  @ Daan: Ik leek ook wel eens zo'n creep, omdat ik een foto likede, toen ik een foto van diegene naast mijn berichtenwisseling zag, maar bleek dat die foto's een mix waren van nieuw en oud... En ik had blijkbaar een oude foto geliked! Aii...

 • daan

  Hahahaha briljant! @Iris; idd, daar heb ik ook al eens verbaasd van gestaan. Komt vooral van mensen die compleet buiten je gezichtsveld zitten, virtueel en in real-life. Of, ook creepy; mensen die ineens een foto van een eeuwigheid terug gaan liken. Wtf?! Dan ben je echt alles uit aan het pluizen geweest. Combi van 1 en 2 komt ook voor: iemand die je aanspreekt op je vakantie van twee jaar geleden. "Huh?"

 • lifeasDO

  het is nog irritanter als je mensen hebt die heel de dag posten hoeveel ze wel niet van hun vriend houden en posten wat ze als kadotje hebben gekregen van hem en hoe lief dat wel niet is.

 • fashionableeightees

  Ik heb alleen soms weleens zo een kerel die zich voordoet als 1 of andere rijke koning of prins... Die blokkeer ik dan direct!:( Van het onderstaan heb ik geen last!:)

 • Karin

  @Iris: Hahaha idd, die heb je ook!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen