ZeTest: Wakeboarden bij ENVI BoardClinic Girls Only!

Sport & gezondheid door Maresa

Boarden, boarden en nog eens boarden ? met alleen maar vrouwen! Ik zag het wel zitten en ging de uitdaging aan: een dag lang (nieuwe) boardsporten leren tijdens de ENVI BoardClinic in Heerhugowaard. In de zon!
 
"Het weer blijft goed en we hebben er zin in", begint stoere chick Nika de dag. "Laten we ons even lekker gaan opwarmen!" Nika en Eva, de twee organisatoren van de dag, hebben zelf al jaren ervaring in board sports. In de vier groepen die vandaag meedoen, blijkt dit voor iedereen anders te zijn. De één snowboardt of skateboardt al jaren, de ander heeft bij wijze van spreken nog nooit een board van dichtbij gezien. De leeftijden van de dames lopen ook uiteen: van 13 tot 38. Eén dingen hebben ze gemeen: ze hebben er zin in en willen meer leren over de board sports van vandaag.
 
De warming up!

SUP'en
Mijn groep begint de dag na de warming up met paddle surf, of ?SUP'en?. Dit blijkt een sport te zijn die je heel snel kunt leren, en daarmee is het een leuke kennismaking. De sport in het kort: denk aan een surfplank, beeld je in dat je daarop staat... en peddel om vooruit te komen. Belangrijkste tips: in balans blijven en je peddel goed om houden. 
 

Maresa in actie
 
Wakeboarden
Na een gezonde en uitgebreide lunch is het voor onze groep tijd om te gaan wakeboarden. Met helm op en zwemvest om stappen we op onze wakeboards. Daarna mogen we om beurten proberen te wakeboarden...  of, in eerste instantie, om te blijven staan. Ik verklap alvast: blijven staan geeft zo?n kick, dat je bijna meteen verslaafd raakt aan wakeboarden. 
 
Longboarden
Gelukkig is er na de eerste twee intensieve clinics nog genoeg energie over voor de volgende. Wie rustig aan wil doen kan stoere stickers ontwerpen voor helmen en boards, wie nog actief bezig wil zijn, kan indo boarden. Op land oefen je hiermee je balans. De dag wordt bovendien afgesloten met nog een sport: longboarden. Hierbij moet je denken aan een lang skateboard dat net wat makkelijker stuurt. 
 
Het wordt even voorgedaan. Ziet er simpel uit...

Moe maar voldaan
Aan het eind van de dag worden we toegezongen door singer-songwriter Micky Hoogendijk, en worden er prijzen uitgereikt aan de fanatiekste sporters van het gezelschap. We zijn vier board sports en een gekneusde voet, wat schrammen en spierpijn verder, en iedereen ? geen uitzondingen ? gaat moe maar zeer voldaan naar huis. Ik weet één ding zeker: volgend jaar ben ik er weer bij. Stiekem denk ik er al over om een eigen board te kopen...
 
ENVI Girls Only Board Clinic in het kort
Voor wie:  alle vrouwen! Leeftijd maakt niet uit, ervaring ook niet. De experts van de baan geven je precies de tips die je nodig hebt om (nog) verder te komen.
 
Waar: Park van Luna in Heerhugowaard, bij SKEEF
Wat: een gezellige, sportieve dag
Waarom: de dag vliegt voorbij ? zo ga je in de sporten op. Natuurlijk is er ook tussendoor tijd om op een Fatboy te chillen of in een hangmat onderuit te zakken. Je maakt bovendien op een leuke, drempelvrije manier kennis met verschillende sporten. 

Heb jij weleens gewakeboard?