De 5 meest bizarre medische verhalen

Sport & gezondheid door Elena
Een been breken, een hartaanval of erger. Ieks! Er kan helaas veel misgaan met ons lichaam. Lees hieronder de top 5 meest bizarre medische verhalen ooit. Niet bedoeld voor de zwakke maag. You are warned.

 
De verhalen komen uit het boek 'De vrouw die een tandenborstel inslikte en andere medische verhalen' van de Canadese arts Rob Myers.

Misselijkmakend
Een twintigjarige vrouw komt met spoed het ziekenhuis binnen. Ze is uitgemergeld en oogt nerveus. Daarbij heeft ze wel heel merkwaardig probleem. Ze heeft haar tandenborstel ingeslikt. Say what? Nu is de grote vraag: hoe?! Met een schorre stem vertelt de vrouw aan de verpleegkundige dat ze tijdens het tandenpoetsen was uitgegleden. De vrouw wordt direct opgenomen voor verder onderzoek. Op de röntgenfoto ziet de arts iets vreemds. De tandenborstel zit met de haren naar boven vast in het lichaam van de jongedame. Ze moest wel heel raar gevallen zijn om de borstel omgedraaid in haar lichaam te krijgen. Hier klopte iets niet. Wanneer de arts om een verklaring vraagt geeft de vrouw schoorvoetend toe dat ze aan anorexia nervosa lijdt. En dat ze inderdaad niet is uitgegleden. Het was haar bedoeling met de tandenborstel braakneigingen op te wekken. Ze stopte de borstel zo diep in haar keel, dat de tandenborstel per ongeluk haar lichaam ingleed. Dit was de tweede keer dat dit haar overkwam. De tandenborstel werd succesvol verwijderd en de vrouw werd naar de psychische afdeling gestuurd.
 


Het verkeerde gat

Op een zonnige ochtend wordt een polikliniek ruw gewekt. Een vrouw rent in paniek naar binnen en schreeuwt tegen de secretaresse dat ze NU een inwendig onderzoek wil. De secretaresse probeert de vrouw te kalmeren en vraagt wat het probleem is. ?Ik ben mijn thermometer kwijt!?, roept de vrouw. ?Het ding zit in mijn lichaam, ik voel het!? Kleine zweetdruppels verschenen op haar voorhoofd. Er wordt snel een arts bijgehaald. In de behandelkamer vertelt de dame rap haar verhaal. Ze had vanochtend de temperatuur in haar vagina willen meten toen de thermometer opeens was verdwenen. Sommige vrouwen gebruiken deze tactiek wanneer ze zwanger willen worden. Bij een lichtelijk verhoogde lichaamstemperatuur ben je meestal het vruchtbaarst (deze techniek is niet 100% success proof) en is het tijd voor een goed potje seks. Dit was ook het plan van deze vrouw. Wat ging er mis? De arts vond de thermometer inderdaad terug. In haar urinebuis! Slaapdronken had ze het apparaat per ongeluk ruw in het verkeerde gat gestopt. De thermometer werd zonder problemen verwijderd. De vrouw kreeg het advies om volledig alert te zijn voordat ze iets in haar lichaam bracht.
 


Vreemde tampon

Een vijftienjarig meisje meldt zich in het ziekenhuis. Ze heeft veel pijn in haar darmen en artsen vermoeden een blindedarmontsteking. Ze moet direct onder het mes. Als de chirurg het meisje rustig opensnijdt spuit er onverwacht veel pus uit haar lichaam. Er heeft zich een abces gevormd en haar darmen zijn op een rare manier aan elkaar geplakt. Maar de blindedarm is niet de oorzaak. De chirurg zoekt door totdat er opeens een vreemd voorwerp vanuit de maag naar boven drijft. De chirurg is verbluft: het is een Kodak-filmkokertje. Na de operatie vraagt de chirurg nieuwsgierig zijn patiënte om uitleg. Het meisje herinnert zich inderdaad dat ze drie jaar terug het kokertje in haar vagina had gestopt. Ze was voor het eerst ongesteld geworden en gebruikte het kokertje als tampon. De koker was na een paar uur verdwenen en het meisje had haar schouders erbij opgetrokken. Ze was het simpelweg vergeten.
 
Gevaarlijk sperma
Joni is een aantrekkelijke jonge vrouw. Ze is drieëntwintig jaar oud en getrouwd met Jay, haar jeugdliefde. Omdat ze christelijk is opgevoed besloot ze tot haar huwelijk maagd te blijven. Het stel stond bijna op knappen toen hun huwelijksnacht aanbrak. Ze besprongen elkaar gretig en het werd een mooie, klamme nacht. Maar toen haar man was klaargekomen, kreeg Joni vreemde symptomen. Het voelde ?daar binnen? erg pijnlijk aan. Ook kreeg ze het heet, had ze last van jeuk en verschenen er lelijke rode vlekken op haar lichaam. Dit ging maanden door en vormde een aanslag op hun seksleven. Alleen het gebruik van een condoom hielp. Joni?s klachten waren verergerd en ze besloot daarom een arts te bezoeken. De gynaecoloog had dit geval eerder gezien en stelt al snel de diagnose: een overgevoeligheidsreactie op het sperma van haar man. Jawel? Joni is allergisch voor Jay?s sperma! Het stel kiest voor de behandeling ?plaatselijke desensibilisatie?. De man levert dan sperma aan het lab. De vrouw krijgt bij elke behandeling sperma toegediend, tot haar lichaam het goedje accepteert. Het huwelijk werd gered en hun seksleven kon eindelijk beginnen.

 
Metaal gestoord
Een verwaarloosde man komt verward het ziekenhuis in. Hij is ondervoed, vuil en kan geen adres opgeven. De man blijkt een zwerver. Hij klaagt over pijn in zijn buik, die er angstaanjagend uitziet. De buik is bol en heeft rare uitstulpingen. De man kreunt van de pijn maar weigert een röntgenfoto. De arts negeert zijn bezwaren en maakt toch een foto van de buik, die er met de minuut vreselijker uitziet. De man valt opeens flauw van de pijn en komt direct nadat de foto is gemaakt weer bij kennis. Hij schreeuwt het uit en vervloekt de arts, kwaad omdat er toch een foto van hem is gemaakt. De arts kan het niet ontkennen: de buik is mogelijk nog groter geworden. Hij besluit vlug de röntgenfoto te bekijken en staat perplex. Dit had hij nog nooit gezien. In het lichaam van de man zit een schat aan metaal. Een kleine hamer, een mes, vijf pennen, moeren en nog veel meer. De man sterft helaas binnen het uur nadat een scherp voorwerp zijn ingewanden heeft doorboord. Bij de autopsie worden er 97 voorwerpen uit zijn lichaam gehaald. Zo vinden de artsen ook spijkers, een bril, moeren, zeven sleutels, een nagelschaartje, een polshorloge en veel schroeven en bouten.

Lees ook de vorige edities van de 5!