Reorganisatie

Psyche & spiritualiteit door Mendy
Ken je dat? Het is weer eens tijd voor een reorganisatie, voor alles! Voeding, beweging, sociale contacten, studie en werk. Alle gebieden worden zorgvuldig in kaart gebracht en tot persoonlijke optima forma uitgedokterd.

In de afgelopen drie à vier weken voelde ik me energieloos worden, slapjes, er ontstond steeds meer werkdruk, minder tijd voor vrienden, gedachten van ongenoegen (nou nou). Kortom, tijd om daar eens goed naar te kijken. Tijd voor een frisse wind, tijd voor ondersteunende pilaren. Daarnaast ben ik ook klaar voor een verandering, van de ene fase naar een andere. Wanneer er een verandering wordt besloten, met veel emotie en hoge standvastigheid, luid je jezelf een nieuwe fase in. Bepaalde zaken zul je in vervolg dan anders doen, waardoor de resultaten anders zullen zijn, een andere fase is geboren. Niemand weet of het een vooruitgang of achteruitgang is, het kunnen alleen ervaringen worden door het bewust mee te maken.


Energie

Even terug naar mijn vast besloten verandering. Ik merkte dat ik steeds meer energie verloor en dat deze niet genoeg meer werd aangevuld. Ik merkte dat ik in mijn reserve terecht kwam, het sloop erin. Dat was voor mij duidelijk het gebied van prioriteit. Ik at te weinig, ik begon ongebalanceerd te eten uit gemak en tijdsdruk door mijn werk. Niet voldoende variatie in de soep, zeg maar. Het eerste wat ik deed was op de fiets springen, hup, naar de bio-winkel. Ik heb daar in dat kleine winkeltje ruim een uur alle schappen bestudeerd. Niet alleen was het goed om een heel uur met voeding bezig te zijn, het was ook heel goed om zomaar een uur uit te trekken van werk. Daarnaast laat ik me graag ondersteunen door een boek over voeding en voedingsstoffen. Om mijn band met voedsel weer te versterken, kauw ik het ook weer veel beter en vermijd ik de stoffen en combinaties die veel energie kosten om te verteren. One down, three to go!

Me time
Deze stap was makkelijk, nu komen de minder makkelijke dingen. Vanaf dit besluit, trek ik elke dag één uur uit om mezelf te verwennen. Kaarsjes aan, theetje, wierook, muziekje aan, me time! Deze tijd kan ik heel goed gebruiken om dicht bij mezelf te blijven. Na de hectische drie weken merkte ik dat ik lang niet zo dichtbij mezelf was, als ik dacht. Waar ik een paar weken geleden nog schreef over 'hoe je lichaam een instrument is', heb ik mijn instrument even niet met de zorg en aandacht behandeld die het verdient.


Studie en werk

Vanaf dit besluit trek ik elke dag twee uur uit voor studie. Ik heb een hoge ambitie en drive, waardoor ik steeds meer en meer wil. Dat is natuurlijk prima, maar zonder toenemende kennis van zaken kom je niet ver. Dus heb ik me wederom toegelegd op de onderwerpen business en man/vrouw-relaties. Het mooie is dat door de man/vrouw-relatie, ik ook mezelf kan zien als studie object, yeah! Drie voor de prijs van twee.

Dus voor nu even geen spannende verhalen, even geen sexy avondjes, die komen later weer. Nu weer even in het gareel blijven en ervoor zorgen dat ik goed kan aarden in mijn nieuwe fase, waarin ik zeker weten weer heel veel mooie, nieuwe dingen mag ervaren.

 Lees ook de vorige columns van Mendy!
________________________________________________________________________________________

Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' experimenteert ze naar hartenlust.Mendy schrijft iedere week een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar  methodiek.

Ze houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek.

Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... hierover kun je lezen, op MendyvanderLinden.nl en SuperVrouwelijk.nl.