7 tips voor veelvoorkomende beautyproblemen

Lichaam door Laura_S
Iedereen heeft wel ergens last van op beautygebied. Soms kom je gewoon niet van die kalknagel, roos of vellen op je lippen af! Het zijn kleine probleempjes die dus wél verholpen kunnen worden. Lees hier wat je eraan moet doen!

 
Roos
Die witte schilfertjes in je haar die soms ook nog eens op je kleren vallen zien er nogal vies uit. Roos is een teken dat je hoofdhuid te droog is en al die dode huidcellen laten los, wat zichtbaar is voor iedereen. Om dit op te lossen is het beter om je haar per week niet meer dan twee keer te wassen. Als je het wast, zorg dan dat je je hoofdhuid goed masseert. Je kunt één keer per week voor het wassen kokosnootolie op je hoofdhuid inmasseren en dit tien minuten laten intrekken zodat je huid minder droog wordt.  

Kalknagel
Kalknagels zijn heel lelijk en soms ook nog pijnlijk. Daarbij krijg je ze bijna niet weg! Er zijn wel een aantal tips om die schimmelnagels weg te krijgen. Vijl de desbetreffende nagel goed bij en ga één of twee keer per week in een voetenbadje met azijn zitten. Schimmels kunnen namelijk niet tegen zuren. De nagels zijn ook erg besmettelijk dus zorg dat je elke dag schone sokken aandoet en was deze op een hete temperatuur! Ook kun je elke ochtend je nagel insmeren met antischimmelcrème, zodat de schimmels niet in je sokken en schoenen verspreiden.


Ingegroeide haartjes

Ingegroeide haren kun je eigenlijk niet voorkomen, maar je kunt de kans erop wel verkleinen. Scheer bijvoorbeeld altijd met de richting van het haar mee en zorg dat het scheermesje schoon is. Ook is het belangrijk om je huid regelmatig te scrubben. Als je eenmaal een ingegroeide haar hebt, hou er dan een warm washandje tegenaan of ga in een warm bad. Zo wordt de huid soepel en kan het haartje loskomen. Dan kun je hem er met een goed gedesinfecteerde pincet uittrekken.
 
Vellen op je lippen
Vaak komt het in de winter voor, die droge lippen met velletjes erop. Je blijft maar smeren maar het helpt niet. Zorg ervoor dat je heel veel water drinkt voor een goede hydratatie. Droge lippen komen namelijk ook van binnenuit. Eet daarom genoeg fruit of neem vitaminepillen. Lik of pluk ook niet aan de velletjes, daar wordt het alleen maar erger van. Je kunt er beter gewoon vaseline opsmeren zonder toegevoegde smaakjes.
 
Kringen onder je ogen

Je bent niet eens moe, maar toch heb je van die vervelende kringen onder je ogen! Wallen zijn meestal vochtophopingen, als je ouder wordt kunnen het ook vetophopingen zijn. Meestal gaat het gepaard met blauwe kringen. Het klinkt logisch maar zorg dat je genoeg slaapt en drink ook in dit geval veel water. Leg af en toe komkommer of gebruikte theezakjes uit de koelkast op je wallen. Het kan ook zijn dat je een kalium tekort hebt. Kalium zit in bananen, aardappelen, yoghurt, olijven etc. Zorg dus dat je daar genoeg van eet. Daarnaast kun je regelmatig met je vingers onder je ogen masseren.


Gespleten haarpunten

Gespleten haar is helaas niet meer te herstellen, je zult dus echt naar de kapper moeten. Heel jammer als je haar net weer langer aan het worden is, maar er zijn een aantal manieren om het in het vervolg te voorkomen. Smeer je haarpunten regelmatig in met jojoba olie, dit helpt ook beschermen tegen de hitte van een föhn. Vermijd chloor en elastiekjes, het kan je haar erg beschadigen. Middellang haar wordt vaak beschadigd doordat het langs de schouders schuurt. Je haar is ook heel kwetsbaar als het nat is, dus borstel het liever als het droog is.

Pukkels
Veel vrouwen hebben nog regelmatig last van puistjes, terwijl ze allang niet meer in de pubertijd zitten. Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan moet je heel veel water drinken. Als je dit vaak vergeet houd dan bijvoorbeeld altijd een flesje water op je bureau of drink gelijk bij het opstaan twee glazen water. Eet geen junkfood en gebruik ook niet teveel melkproducten. Vaak is je haar ook een boosdoener, omdat het vet is of omdat er allemaal producten in zitten. Was zowel je haar als je kussensloop vaak. Scrub je huid ook regelmatig, als dode huidcellen blijven zitten, raken de poriën verstopt.

Wat is jouw beautyprobleempje? En heb je nog handige tips?