Nederlandse vrouw is stout

De maatschappij door Redactie Ze.nl
De Nederlandse vrouw vindt zichzelf stout, maar durft daar niet altijd voor uit te komen. Ze bedoelen hiermee dat ze zichzelf durven te zijn, impulsief zijn en buiten de lijntjes kleuren. 17% vindt ?stout? vooral seksueel ondeugend zijn en gekke dingen doen.

Dit blijkt uit recent onderzoek onder ruim 500 vrouwen door lifestyle bureau ?Proud to be Stout?. Ook blijkt dat de helft van de vrouwen eigenlijk nog wat vaker stout wil zijn maar bang is om te falen of afgewezen te worden.

Iets stouts waar vrouwen een adrenalinekick van krijgen is voor 72% flirten. Zowel in de kroeg als op het werk, maar 40% geeft toe ook te flirten om zakelijk iets voor elkaar te krijgen! Andere voorbeelden van stout gedrag zijn iets nieuws proberen, te hard rijden en spreken in het openbaar.



Ook houden veel vrouwen hun relatie spannend, want 37% zegt haar man regelmatig een stout sms'je te sturen. Maar 35% gaat nog verder in het seksueel ondeugend zijn en doet het liefst iets wat niet van ze verwacht wordt, zoals vreemdgaan, een open relatie hebben of minnares zijn van een bezette man.

Bijna de helft van de vrouwen zegt Heleen van Royen een sprekend voorbeeld van stout te vinden. Verder werden vooral Linda de Mol, Bridget Maasland, Katja Schuurman, Lieke van Lexmond, Nicolette van Dam en Anna Drijver genoemd, maar ook Kim Holland. Als buitenlandse vrouwen worden vooral Madonna, Lady Gaga, Marilyn Monroe, Beyoncé en Rihanna genoemd. Opvallend is dat 4% van de ondervraagde zichzelf een sprekend voorbeeld van stout vindt.

Hoe stout vind jij jezelf?