Partnerruil: seks in de woonkamer

Intiem door Redactie Ze.nl
Hoe we erop komen weten we niet meer, maar opeens maakt mijn man een grapje over een parenclub. Het wordt meteen angstvallig stil in de kamer. Onze vrienden kijken ons ongemakkelijk aan en verschuiven wat in hun stoel. Wat hebben die te verbergen?

Zaterdagavond, wijn klaar, kaasplankje erbij; het is tijd om bij te kletsen. We nodigden een bevriend stel uit om langs te komen en hebben behalve de laatste roddels ook al het lief en leed van onze vakanties doorgenomen. Het is ouderwets gezellig, tot opeens die opmerking valt en onze vrienden een beetje beginnen te blozen.

Nieuwe hobby
"Tja", bekent mijn vriendin uiteindelijk. "Wij hebben eh... een nieuwe hobby." Met de opmerking van de parenclub nog in mijn hoofd kijk ik naar haar en naar haar man. Leuk, jong stel, gelukkig getrouwd en met een kinderwens. Wat moet je dan in een párenclub? Toch ben ik ergens niet zo verbaasd. Het is wel net wat voor hen. Net iets anders, en op een bepaalde manier ook avontuurlijk. Kortom: ik wil hier graag eens meer over weten. Want partnerruil, dat is toch iets voor oude stelletjes? Voor mensen die eigenlijk keihard vreemd willen gaan?


Bij onze vrienden begon het tijdens een vakantie. Na een avond uitgaan werd het bij vrienden thuis wel erg gezellig. Er werd gefriemeld en handen kwamen op plaatsen waar ze eigenlijk niet hoorden. Toen werd er gezoend - en niet met de eigen partner! Naarmate de avond vorderde, werden ze allemaal steeds enthousiaster tot de volledige partnerruil een feit was. The day after waren ze nog zo opgewonden van de avond ervoor, dat ze de hele dag in bed doorbrachten - en niet omdat ze zo moe waren.

Het smaakte naar meer. Na de vakantie meldden ze zich aan op een forum met gelijkgestemden. "We werden gescreend, want ze willen geen fakers op de site", vertelt mijn vriendin. "We moesten de webcam aanzetten en wat vragen beantwoorden. Ze controleerden of we er wel 'live' waren en of we wel samen waren. Zo sluiten ze uit dat je jezelf in je eentje aanmeldt." Eenmaal op de site verbaasden ze zich erover hoeveel twintigers en dertigers er te vinden waren. "En knap", lacht mijn vriendin. "Ik had namelijk vooraf ook geen fris beeld van swingers. Oude mannetjes met dikke buiken, daar dacht ik aan."


Oude mannetjes met dikke buiken

Die bleken er gerust wel te zijn, maar er waren ook genoeg jonge stellen in voor een avontuur. "We spreken nu vaak af met een paar vaste stellen", vertelt mijn vriendin. "Met hen klikt het ook vriendschappelijk, met hen knuffelen we ook veel tijdens de seks." Haar man vult aan: "Bovendien leren we allebei een hoop bij dat we samen ook weer uitproberen."

Ze zijn nog niet naar een parenclub geweest, maar dat lijkt hen ooit nog wel wat. Voorlopig houden ze het bij ?thuisdates?. Hierbij gaan ze op bezoek bij een ander stel om een drankje te doen en kennis te maken. Klikt het, dan wordt de avond snel heel spannend. Binnenkort komt er voor het eerst een stel bij hen thuis. "We hebben alvast gecontroleerd of je van buitenaf niet zomaar bij ons de woonkamer in kunt kijken", zegt de man van mijn vriendin. "Met dit soort dingen wil je echt geen pottenkijkers."

Maar: wat maakt het nu zo leuk? Als je seksleven al goed is, en je bent gelukkig met elkaar, waarom zou je dan nog seks willen met anderen? "Het geeft ons seksleven en onze relatie een enorme boost", vertelt mijn vriendin. "We zien het als iets wat we samen kunnen doen en waar we plezier aan beleven." Haar man knijpt in haar hand. "Wat we ook doen, met wie dan ook, niets komt tussen ons in. Wat de liefde betreft is er maar één vrouw voor mij."


Meer informatie

Wil je meer weten over partnerruil, of ben je nieuwsgierig geworden naar parenclubs? Op forums als Excitant.nl kun je terecht als je je als stel of vrouw wil aanmelden (met voorcontrole). Ook kun je een keer in een parenclub langsgaan. Let wel: in veel parenclubs gelden specifieke dresscodes.