Voorkom de griep!

Sport & gezondheid door Ze.nl
Daar lig je dan weer, snotterend op de bank. Je hoofd staat op springen en je hebt het superkoud, ondanks dat je in maar liefst drie dekens bent gewikkeld. Kortom: je hebt de griep. Wees ?m voor met deze tips!

Voorkomen is beter dan genezen

Slaaaap!
Als je jezelf niet zo lekker voelt en denkt dat je ziek gaat worden, slaap dan eens een extra uurtje uit of ga een middagdutje doen. Slapen helpt namelijk je immuunsysteem te verbeteren! Dus eigenlijk is het: hoe meer je slaapt, hoe sneller je beter wordt. Welcome to the lazy sundays!

Spring eens onder de koude douche
Oké, deze tip moet je niet doen als je op het punt staat om ziek te worden. Zet één keer per week de douche op koud en blijf er even onder staan. Zo zorg je dat je lichaam tegen een stootje kan en minder snel ziek wordt! Ga dertig seconden onder een warme douche staan, dan tien seconden onder een koude en herhaal dit drie keer.


Vitamientjes!
Met een hoop vitamientjes bouw jij een goede weerstand op. Eet eens een extra sinaasappel als jij je niet zo lekker voelt of ga even een paar minuutjes lekker in de zon staan. Je kunt natuurlijk ook voor de vitaminepillen gaan, zo krijg jij simpel en snel je vitaminen binnen, maar doe dit alleen als extraatje en niet ter vervanging van! Vette vis en een glaasje melk helpt op zijn tijd ook voor een betere weerstand.

Ga lekker sporten!
Als we een paar keer in de week dertig tot negentig minuten sporten wordt ons immuunsysteem sterker. Dit kun je al heel simpel bereiken met eens extra de fiets te pakken of de trap een aantal keer op en neer te lopen.

Genezen omdat je het niet hebt kunnen voorkomen

Ook hier: slaap!
Slaap is en blijft het beste medicijn tegen ziek zijn, maar dat merk je waarschijnlijk zelf ook wel. Als je ziek bent, ben je moe, futloos en val je uit jezelf al vaak in slaap. Dat komt omdat jouw lichaam schreeuwt om slaap. Hoe meer je slaapt, hoe beter je lichaam namelijk kan vechten tegen de bacteriën.


Make your own: stoomcabine
Tover jouw badkamer om in een stoomcabine. Vraag aan je moeder of ze even langs de drogist kan gaan voor een flinke scheut kruidenolie voor in bad. Zo eentje die heerlijk je neus opent als je verkouden bent. Vraag meteen om een bruisballetje en trakteer je zieke zelf op een heerlijk uurtje in bad. Oh ja, als je moeder toch naar de drogist gaat, laat haar dan meteen even dropjes en honing mee nemen, goed voor je keel!

Drink genoeg
Drink extra veel water of nog beter zelfs: thee met honing. Zorg voor een groene- of kruidenthee met een flinke scheut honing. Dat is gezond en ook nog eens goed voor de keel. Als je veel water drinkt wordt je lichaam als het ware gereinigd, omdat je afvalstoffen sneller uit je lichaam verdwijnen.

Dit artikel is afkomstig van ons zusje Girlscene.nl. Voor nog meer anti-griep tips, check het gehele artikel op Girlscene!