Beauty / Make-up
Make-up

ZeTest: Eye Candy kunstwimpers

Na de wimperextensions die ik al eerder voor Ze.nl mocht uittesten, mocht ik de afgelopen week wederom langere lokken aan m?n ogen bevestigen. Dit keer ouderwetse plakwimpers! Ik verwachtte weinig, maar werd aangenaam verrast!

Nepwimpers ? bij dat woord denk ik meteen aan een transseksueel die uitgeschoten is met de poederkwast en op torenhoge hakken probeert rond te lopen. Zij dragen immers altijd wimpers van minstens drie centimeter die glitters of kleurtjes aan de uiteinden hebben. Not my cup of tea. En mocht je een keer ?degelijke? nepwimpers voor eigen gebruik kopen in de winkel, dan zijn ze vaak:
1: Veel te lang
2: Uitgerust met een lijmrand van een halve centimeter (= niet mooi)
3: Ontzettend nep
4: Té volumineus
5: Heel ?zwaar? op je oogleden
6: Moeilijk te verwijderen door de lijm waarmee je ze aanbrengt
7: Gewoon ronduit lelijk

Ik had natuurlijk de ervaring van wimperextensions en was daardoor waarschijnlijk verwend geraakt: ik wist hoe natuurlijk kunstwimpers kunnen lijken en keek dan ook huiverig naar de twee pakketjes van Eye Candy die ik op mijn bureau vond. Ouderwetse plakwimpers. Met lijm. Die je op je ogen plakt. MET LIJM. Eww?


 
Het Britse merk Eye Candy moet dit met mij eens zijn geweest en moet hebben geweten hoe dan wél de perfecte kunstwimpers te maken. De wimpers die zij verkopen worden met de hand en met echt haar gemaakt, waardoor ze er zo natuurlijk uitzien. Ook belooft het merk dat de wimpers comfortabel zijn om te dragen en dat de lijm niet voelbaar is op je oog. Bovendien kan je de wimpers hergebruiken als je ze ?s avonds voorzichtig van je ogen afhaalt en weer in de verpakking plakt.


ZeTest
In de verpakking van de wimpers zitten, naast de wimpers, ook een handige gebruiksaanwijzing en een klein flesje wimperlijm. De gebruiksaanwijzing vertelt mij dat ik mijn make-up als eerst in orde moet maken en dat ik een klein laagje mascara op m?n eigen wimpers kan doen, maar dit heb ik niet gedaan. Als je de wimpers uit de verpakking hebt gehaald kan je de lijm op het randje smeren en vervolgens met een pincet (of, als je handig bent, met je vingers) de wimpers op je ooglid plakken. Dit doe je zo dicht mogelijk tegen je eigen wimpers aan. Als ze vastzitten, kan je nog een laagje mascara opbrengen om je eigen wimpers mooi te blenden met de nepwimpers, maar ook dit heb ik niet gedaan ? ik heb het idee dat je de wimpers dan minder vaak kan gebruiken.

En kijk hoe mooi het eruit ziet!

Ik vind het resultaat heel mooi en bovendien erg natuurlijk, meerdere mensen die ik die dag heb gesproken zagen niet dat ik nepwimpers op had. Als je dit toch iets too much vind, kan je ervoor kiezen om een wimperstrookje doormidden te knippen en deze helft aan de buitenkant van je eigen oog te plakken. Zo is het effect iets minder, maar krijg je amandelvormige ogen en heb je nog steeds een intensere oogopslag.

De Eye Candy kunstwimpers zijn verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat en Etos en kosten ? 7,99 per setje.