Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

OnZe Gay Best Friend: Simpele voornemens

Persoonlijk vind ik goede voornemens de grootste stunt; een periode dat de mensheid van slag is. Immers na minimaal drie kerstmenu's geconsumeerd te hebben en je leeftijd aan oliebollen gegeten te hebben is het tijd voor je goede voornemens.
 
In 2012 had je het plan om Doutzen Kroes aan je vriendenlijst toe te voegen, en in 2011 hoopte je een maatje Beyoncé te hebben voor de afwisseling. Ook is die rijkelijk gevulde bankrekening uitgebleven en die prins op het witte paard is ook nog niet langsgekomen om je de Vijftig Tinten Grijs te laten zien. 
 
Voornemens die wél uitkomen
Wellicht vind je het tijd worden voor voornemens die wél uitkomen, zodat je er niet ieder jaar aan herinnerd wordt hoe ellendig de voortgang in de voornemens is. Om het je makkelijk te maken heb ik vast een concept actieplan geschreven met voornemens die best haalbaar zijn en hetzelfde eindresultaat hebben als de voornemens van de jaren ervoor.
 
 
1. Open een profiel op iedere online datingsite die je maar te binnenschiet
Zet een leuke foto op het profiel en verkondig in je profieltekst de datum waarop je sowieso kinderen wilt hebben. Zeg dat je het belangrijk vindt dat je toekomstige man geen bindingsangst heeft. Gegarandeerd dat je hele bijzondere mannen aantrekt op je profiel.
 
2. Iedereen mag best weten hoe zwaar je leven is
Je leven zal enorm gevuld worden met rust, als je tegen iedereen verkondigt hoe irritant het is dat de trein drie minuten te laat was, de vakkenvuller van de supermarkt niet eens tijd had voor een sociaal praatje en dat die leuke jongen van de snackbar zijn frietjes niet gratis thuisbezorgd.
 
3. Bespaar op zeep en cosmetica
Zet je zware leven extra aan door geen cosmetica en zeep te gebruiken. Wat heb je aan de boodschap dat je zo'n leuke vrouw bent en het allemaal toch wel goed komt met je? Tevens is het crisistijd, dus moet er ergens op bezuinigd worden.
 
4. Kijk naar je ideale figuur
Hoe beter je weet hoe je lichaam eruit moet zien, des te eerder zul je het wellicht bereiken. Kijk daarom dagelijks naar The Victoria's Secret show, neem een reep chocolade wetende dat je dat figuur nooit zult hebben. Immers leef jij niet op bleekselderij en heb je zeker geen tijd om vier uur per dag te trainen voor dat lichaam. Het is immers maar de natte droom van vrijwel iedere heteroseksuele man.
 
 
5. Blijf in sprookjes geloven
En neem een abonnement op de Efteling. Zo zie je iedere keer weer gelukkige gezinnetjes in het sprookjesbos, het leven dat je ook had kunnen hebben. Iemand moet hier de boze heks zijn, dus leef die rol.
 
Als er iets is wat ik dit jaar meegekregen heb is dat het belangrijk is om vooral je pure zelf te ontdekken. We hebben niet zoveel nodig als we zouden willen. Neem een voorbeeld aan de avonturen van 2 Broke Girls, die meiden hebben in de serie nauwelijks geld maar beleven de meest grandioze avonturen en zien de humor van het leven in. Dat is wat ik meeneem in 2013. Zaken als 'het is ingewikkeld', daar geven we Facebook een alleenrecht op. In mijn echte wereld weiger ik energie te steken in gecompliceerde zaken en complotten. 
 
Het beste voor 2013 dames! 

Lees ook de vorige columns van OnZe Gay Best Friend!OnZe Gay Best Friend: chaotisch, met een bijzondere kijk op onze samenleving (die van vrouwen).

Heeft zich tegen beter weten in enigszins verdiept in The game of love.

Verder staat hij altijd paraat om alcoholische versnaperingen te nuttigen, heeft een buitensporig gevoel voor stijl, nuttigt fancy cocktails tijdens het eten van sushi en heeft altijd een brede schouder paraat waar iedere Ze.nl-lezeres troost kan zoeken (wel op eigen risico)
.