IKEA chocoladecakes besmeurd met poep

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Het paardenvleesschandaal is zo passé. Vorige week waren de gehaktballetjes van IKEA nog in opspraak, maar nu is het de cake van het bedrijf. En niet omdat Bonfire is gebruikt voor het beslag. Erger: de cake zit onder de poep!

 
Of nou ja, onder de poepbacterie dan, zo meldt NBC News. Maar vies blijft het even goed. De chocolade amandelcakes bleken helemaal onder te zitten. Niet erg gek dus dat de cakes direct uit de handel werden genomen.

 
Geen risico
Tijdens een controle in het Chinese bedrijf dat de cakes produceert, kwam dit smerige zaakje aan het licht. IKEA besloot de productie tijdelijk stil te leggen, maar haalt de cakes niet direct van de markt. ?We stoppen niet met het maken van het product, maar roepen de IKEA-filialen op dit product uit de schappen te halen. Er is geen enkel risico dat er iemand nu een besmette cake in de vriezer kan hebben liggen?, stelt een woordvoerder van IKEA ons gerust. De cake wordt nu uit alle filialen van maar liefst 23 landen, waaronder ook Nederland (!), uit voorzorg uit de winkels gehaald. 
 
Maar het is niet zomaar een poepbacterie die is gevonden. Het is namelijk dezelfde bacterie die ook in menselijke en dierlijke poep zit. De ingevoerde chocoladetaart bleek een te hoog gehalte van de E.coli bacterie te hebben. Te hoog? Dus dat betekent dat er altijd een percentage bacterie op zit?
 


Ja dat klopt, maar dat is niet zo verwonderlijk. Net zoals op de wc-bril of het zeeppompje zitten er overal poepbacteriën op. Maar voordat je smetvrees krijgt: deze bacterie kan ons lichaam prima verwerken, maar het is gewoon een beetje vies om te weten.  

De woordvoerder meldt dat IKEA er alles aan gaat doen om te zorgen een dergelijk voorval in de toekomst te voorkomen. En ze verzekert ons dat de bewuste taarten niet zijn verscheept naar de Verenigde Staten en de rest van de wereld.
 
Moeten we na de Zweedse gehaktballetjes dan ook maar de cupcakes laten staan? Wat vind jij?