Bizarre beautytrend in China: de Fire Facial

Gezicht door Redactie Ze.nl
Een sauna of een hittemasker kan erg rustgevend werken. Van de warmte word je lekker loom en ontspannen. In Chinese beautysalons hebben ze nu een nieuwe manier gevonden om klanten in vuur en vlam te zetten. Met een fire facial...

 
Op het gebied van beauty komen de meest bizarre trends voorbij. Zo schreven we al eens over de donuthoofden die veel Chinese vrouwen zich lieten aanmeten. En die Chinezen, die houden wel van experimenteren. We hoefden dan ook niet lang te wachten tot het volgende vreemde schoonheidsritueel.
 


De behandeling

Een beetje huiveringwekkend is het wel, de zogehete fire facial treatment Huo Liao. Maar Chinese schoonheidsspecialisten zweren erbij. Met de nieuwe vuurtechniek drenken ze een handdoek in de alcohol, leggen deze op het te behandelen gebied (zoals het gezicht of de rug) en steken ze de handdoek vervolgens aan. Om de huid niet te verbranden, wordt deze eerst behandeld met een speciaal elixer.
 
De vlammen zouden een helende werking hebben en de celdeling van de huid stimuleren. Ook belooft de behandeling de huid te verjongen. En net zoals Chinese vrouwen, wil iedereen er graag tien jaar jonger uitzien als het kan. Toch?
 
Waar of niet waar?
Er zijn zelfs specialisten die beweren dat de vuurbehandeling ziektes als obesitas of een simpele verkoudheid zou kunnen genezen. Wij  vinden het nogal hard to believe, maar ach, wat heb je te verliezen? Alleen je mooie, gladde huidje als de behandeling misgaat.
 
In het volgende filmpje doen Chinese beautyspecialisten even voor hoe het moet. Maarre dames, don?t try this at home!
 

fout in embed: media provider niet ondersteund

 
Zou jij ook zo?n behandeling ondergaan? Of krijg je het al warm als je eraan denkt...?