Fotodagboek 2: Het Ondernemersavontuur van Hanan el Fizazi

Gezicht door Vrouwen redactie

In januari heb ik in mijn eerste dagboek in een notendop verteld hoe ik een jaar lang bezig ben geweest met het ontwikkelen van mijn cosmeticalabel PrettySkin. Een reis met vallen en opstaan en doorzetten. 2013 is nog maar net begonnen en mijn droom wordt steeds groter en groter. Mijn droom om van PrettySkin een bekend merkt te maken is meer dan een droom geworden, het is een behoefte geworden die zo sterk is dat ik soms met maar weinig slaap ook nog heel veel energie heb. Ik geef je weer graag een kijkje in mijn leven als onderneemster.

Mijn dag begint altijd vroeg. Om 07:00 uur gaat de wekker en dan snooze ik nog een half uurtje. Ik hou echt zoveel van slapen, maar niet 's nachts. Nee, 's nachts hou ik ervan om lang op te blijven en te genieten van de rust, de mysterie en de schoonheid die alleen de nacht kan geven. Maar in de ochtenden, dan wil ik het liefst zo lang mogelijk nog blijven liggen. De realiteit van de wekker bepaalt echter dat het anders gaat. De wekker gaat zodat ik op tijd ben voor mijn baan bij een Amerikaans bedrijf, waar ik een HR/juridische rol heb.



Ergens na 8:30 kom ik altijd aan en de receptie hier neemt elke ochtend met liefde mijn PrettySkin pakketjes aan, zodat de post ze hier kan komen afhalen. Vervolgens start mijn drukke werkdag. Alles wat ik doe probeer ik zo goed mogelijk te doen, ik stel hoge eisen aan mezelf en ook in deze rol wil ik excelleren. Ik ben een spons, ik hou van leren, mezelf te verbeteren en van daaruit te kunnen groeien. De dag vliegt voorbij, de avond valt, ik kan naar huis en dan begint mijn PrettySkin werkdag.



In de auto begint het al: mijn PrettySkin voicemail beluisteren, klanten terugbellen, nadenken over wat ik allemaal moet doen. Dan thuis aangekomen: de pakketjes gereed maken, social media checken, mailen… etc. Het lijkt veel, en som ben ik ook echt moe, maar PrettySkin is mijn kindje en alleen ik kan ervoor zorgen dat PrettySkin groot en gezond wordt. Daarentegen krijg ik weer zoveel energie van het hele proces: de mooie woorden, het enthousiasme en de liefde die ik voel van mijn volgers geven mij een enorme energie boost.



Business Bootcamp stond op de agenda: zaterdag en zondag van 10:00 tot 19:00 volgden we met 1500 ondernemers de Business Bootcamp in Nieuwegein. De energie en passie was voelbaar en met heel veel tips kwam ik weer thuis.



De Bootcamp heeft gezorgd voor nieuwe energie, inzichten en mijn to-do list werd weer aangevuld. Actie 1 was: Elke week een nieuwsbrief uitsturen. Ik ben heel enthousiast begonnen, ik heb me verdiept in Mail Chimp voor het uitsturen van nieuwsbrieven, alle mailadressen van klanten verzameld en een nieuwsbrief opgesteld. En daar ging mijn 1ste Pretty Nieuwsbrief de deur uit!



Helaas is het tot heden nog maar bij één nieuwsbrief gebleven, want door alle drukte heb ik geen tijd gehad voor een tweede. Druk was ik ook druk met mijn business plan. Ik ben bezig met een heel spannend project, waar ik nog niet veel over kan vertellen.



'Work hard, play harder' is toch wel mijn motto. Ik geniet ook echt wel van het leven naast al het werk dat ik doe. Dus hier lig ik lekker even in een spa capsule: WOW wat een heerlijk gevoel was dat.



Samenwerkingen: ik hou ervan! Vooral met mijn inspirerende passievolle collega-dinnetjes. Zo heb ik een mooi pakket gesponsord voor de Glamour Bingo.



Wat een leuke avond heb ik daar zelf ook gehad. Ik heb helaas niets gewonnen, maar heb wel mijn collega-dinnetjes ontmoet en er was een hele gelukkige winnaar van het PrettySkin en PrettyTea pakket.



Ook was er een leuke win-actie samen met mijn collega-dinnetje van Die Wil Ik Hebben. Het weggeven van een gezamenlijk leuk pakket geeft altijd weer heel veel energie. We love to make people happy!



2013 is het jaar van de B2B-activiteiten en er zijn ook reeds webshops die PrettySkin verkopen. PrettySkin wordt zelfs online in Zwitserland verkocht. Wat vond ik het leuk om PrettySkin vertaald te zien. Dit zien veroorzaakte even een stuiter momentje (lol)!



En dan krijg ik de kans van een bijzondere dame om PrettySkin op te sturen naar een Esthetisch Kliniek in Marbella. Dit is niet zomaar een pakketje. Dit is een pakketje waar ook mijn droom in zit. Een paar dagen later krijg ik bericht: ze vinden PrettySkin SUPER en willen het opnemen in het assortiment in de kliniek. Wow wat een energie krijg ik hiervan. Ik weet dat PrettySKin geweldig is, maar de bevestiging ook echt krijgen van een onafhankelijk partij, dat is mij echt heel veel waard! Op een zaterdagmiddag wordt er een Skype afspraak ingepland, de voorwaarden worden via Skype besproken en binnenkort ga ik persoonlijk naar Marbella toe. Wordt vervolgd!



De tijd gaat snel en ik probeer ook echt te genieten van alles wat er op mijn pad komt. Ik begon met helemaal niets dus van alles wat voorbij komt, word ik helemaal hyper. Een momentje met mijn eigen PrettyTea is wat ik elke dag probeer te houden om terug te kijken op wat een dag mij gegeven heeft.



De maand februari is de maand van de liefde en ik kan eerlijk zeggen dat ik de liefde voel. De liefde komt uit diverse hoeken en vooral uit een onverwachte hoek. De hoek waar onbekenden mij benaderen en mij kansen gunnen, de hoek waarbij online kennismakingen, offline vriendschappen worden en likes opeens loves worden, dit is de hoek waar ik zo dankbaar voor ben en die mij zoveel energie geeft.



Wat er ook gebeurt in het hele ondernemingsproces met PrettySkin: ik ben echt dankbaar voor alles wat er op mijn pad is gekomen en in het bijzonder van alle mooie mensen die op mijn pad komen. Ik kijk uit naar volgend maand, ik ben benieuwd wat er de komende periode allemaal gaat gebeuren. Volg jij mijn ondernemersreis al op Facebook?

Liefs,

Hanan el Fizazi?
PrettySkin