Lekker in je vel met de groene smoothie!

Eten door Priscilla N.
Nu de zon doorbreekt wordt het weer tijd om de winterblues aan de kant te zetten en ruimte te maken voor een opgewekt gevoel. De groene smoothie is het ideale middel om dit te bereiken: het zit boordevol vitaminen én het is lekker!

Met dit drankje zit je binnen no time weer lekker in je vel en krijg je ook nog eens een lijf om trots op te zijn.
 
Neem wat groenten, fruit en wat water en je hebt het perfecte drankje: de groene smoothie. Dit wonderdrankje reinigt je lichaam van giftige stoffen en geeft je een enorme energiestoot. De smoothie is er in alle soorten en maten - van de smoothie met spinazie en ananas tot de smoothie met wortel en appel - en je kunt ze gemakkelijk zelf maken.
 

Smoothie voordelen
Het grote voordeel van deze gezonde smoothie is dat je iedere dag de nodige vitamines, vezels en mineralen binnenkrijgt. Ook als je iedere dag al groente en een stuk fruit eet, kan een groene smoothie helpen. Je krijgt namelijk niet altijd genoeg binnen. Daarnaast worden de belangrijke voedingsstoffen sneller in het bloed opgenomen en naar de cellen vervoerd wanneer je groente en fruit als sap opdrinkt. 
 
Door het drinken van de smoothie ga je je al snel beter voelen en ga je er beter uitzien. Het drankje zorgt voor meer energie en kan ook een groot aantal kwalen zoals acne, oogproblemen, slapeloosheid, hoofdpijn en moeheid verlichten.
 
Bij het afvallen kan de smoothie ook een steentje bijdragen. De groene smoothie bevat ontzettend weinig calorieën en vet en kan daarom goed gebruikt worden om resterende winterpondjes kwijt te raken. Het gaat namelijk het hongergevoel tegen (drink bijvoorbeeld ook de smoothie in plaats van een middag- of avondsnack), het bevordert een goede spijsvertering en je krijgt meer zin in lichaamsbeweging.
 

Try out recept
Ben je nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je het recept voor een smoothie met spinazie en ananas.

Benodigdheden
  • 200 gram spinazie
  • 1 banaan
  • Stukjes verse ananas naar smaak
Bereidingswijze
Doe de spinazie in de blender. De hoeveelheid spinazie die je kunt gebruiken, is afhankelijk van de grootte van je blender (100 tot 200 gram). Voeg vervolgens water toe totdat de waterlijn gelijk is aan de hoeveelheid spinazie die in de blender zit. Doe de banaan erbij en zet de blender 30 tot 60 seconden lang aan. Als laatst voeg je naar smaak stukjes ananas toe.

Let op: je kunt de smoothie maximaal één dag (afgesloten) bewaren in de koelkast. 
 
Drinken maar!
De smoothies zijn perfect als tussendoortje, maar je kunt ze ook gebruiken als vervanger van je ontbijt of lunch. Je zult al snel merken dat je veel meer energie hebt en je zult je een stuk gezonder voelen!

DrinkZe!