Aardbeien-Stervrucht Taart

Eten door Vrouwen redactie

Vrouwen houden nou eenmaal van taart. We kunnen er niet genoeg van eten, we kunnen er niet genoeg van bakken en we kunnen er niet genoeg recepten van hebben voor de variatie. Deze taart bevat carambola, ook wel stervrucht genoemd. Dat is een wat minder bekend en daardoor minder gegeten vrucht. Zonde, want deze verfrissende smaak is heerlijk te combineren met andere vruchten zoals aardbeien.


strawberrie cake

Bereidingswijze

De eerste stap is de bereiding van een standaard cakedeeg. Bedek de bodem van een springvorm met het deeg en bak de cake 45-55 minuten op 160 graden.

Wanneer de cake is afgekoeld snijd je deze horizontaal in twee delen. Besprenkel het onderste deel met siroop die je lekker vindt. Bedek dit deel vervolgens met een mengsel van aardbeien en banketbakkersroom, gelatine en boter.

Leg de tweede cakelaag hier bovenop en besprenkel deze ook met de siroop. Hier bovenop kun je eventueel een laag amandelspijs aanbrengen. Smeer deze laag vervolgens in met van hetzelfde banketbakkersmengsel, maar dan zonder de aardbeien.

Bedek de taart met in plakjes gesneden aardbeien en stervrucht. Bekijk alle details die tussen deze stappen komen kijken op foodblog testadoprovado.


strawberrie cake
strawberrie cake

Bron