Recept: Homemade spinaziesoep

Eten door Faye
Soep kan altijd: 's middags, 's avonds, als tussendoortje of als katerontbijt. En als je het lekker zelf vers maakt en er veel groenten in doet is het ook nog eens supergezond! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze homemade spinaziesoep?
 
Deze soep heb ik eens geprobeerd toen er nog een Unox-soep winkel in Rotterdam stad te vinden was. Nadat deze is weggegaan heb ik nog vaak gezocht in de supermarkten en restaurants, tevergeefs. Oplossing: zelf  spinaziesoep maken! Overheerlijk en lekker snel.
 
Wat heb je nodig?
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1/2 liter kippenbouillon 
  • 3 pakken verse spinazie 
  • 3 eieren
  • 250 g kipfiletreepjes 
  • Crème fraîche 
Hoe maak je het?
  1. Verhit de olijfolie in een (soep)pan en fruit hierin de ui op een laag vuurtje voor ongeveer 15 minuten. 
  2. Voeg de halve liter kippenbouillon en de spinazie toe en breng dit aan de kook.
  3. Kook de eieren. 
  4. Bak de kipfiletreepjes in olijfolie met wat peper en zout, tot deze goed gaar is.
  5. Als de soep gekookt is laat je deze even afkoelen.
  6. Meng de soep voor  een minuut met een staafmixer.
  7. Terwijl je de soep op een laag vuurtje laat staan voeg je de gekookte eieren toe (in zijn geheel of in stukjes).
  8. Schenk de soep in de kommetjes en voeg daar een paar reepjes kip aan toe. Schep vervolgens daar een lepel crème fraîche bovenop.
En zo heb je binnen 20 minuten een heerlijke soep op tafel gezet.

EetZe!