Meisjes gebruiken Instagram voor ?hot or not?-verkiezingen

De maatschappij door Marleen_S

Vergeet de ?alledaagse? missverkiezingen. Als meisje laat je je schoonheid tegenwoordig beoordelen op het populaire Instagram. Door je vriendinnen, de buren en zelfs compleet vreemden! En het commentaar is vaak niet voor de poes...

  
Deze online beautywedstrijden worden al een tijdje gehouden op het internet, ook op YouTube. Met name op Instagram gaan de meisjes helemaal los. Onder de hashtag #beautypageant plaatsen meisjes de ene foto na de andere van zichzelf en laten zich door iedereen die het maar wil, beoordelen.

Hot or not?
Ook de kopjes #hotornot en #amipretty worden veelvuldig gebruikt. Wat de jonge meisjes vaak niet beseffen, is dat sommige reacties verre van lovend zijn. De meesten gaan namelijk verder dan alleen ?ik vind je haar niet mooi?-uitspraken. Meisjes worden compleet afgebrand en als je niet gewaardeerd wordt, krijg je het stempel loser.

 

Hoe je weet of je een loser bent? Naast reacties als ?out?, krijg je ook een dik rood kruis over je gezicht heen geplaatst. Zo is het lekker duidelijk voor de rest van de wereld. Om te zorgen dat je beschadigde imago een oppepper krijgt, moet je van goede huize komen.
 
Meisjes die meedoen met deze ?hot or not?-verkiezingen doen er alles aan om als mooi bestempeld te worden. Daarvoor zijn ze tot alles toe bereid. Een sexy pose, nietsverhullende outfits en heb je een ?thigh gap?, dan hoor je er al helemaal bij!
 
De meeste likes
Ouders maken zich ? terecht ? zorgen over dit fenomeen. Want als puber kun je er behoorlijk gefrustreerd van raken dat het hele internet je lelijk vindt. Zie dan nog maar eens met een bonk zelfvertrouwen door de schoolgangen te lopen!
 


Ook zijn ze bang dat hun dochters hun veiligheid riskeren door pikante foto?s op het web te plaatsen. Volgens Instagram is dit nooit hun bedoeling geweest. ?Er zijn gevallen dat wij persoonlijke informatie verkrijgen van een kind onder de dertien zonder ouderlijke toestemming. Dan zorgen we er altijd onmiddellijk voor dat deze info wordt verwijderd?, vertelt een woordvoerder aan Daily Mail.
 

Helaas zonder succes, want de beautyverkiezingen gaan nog altijd in een rap tempo door. Ga je voor de eerste prijs? Zorg dan dat je de meeste likes verzamelt. Want anders kun je beter je spullen pakken en vertrekken.
 
Wat vind jij van deze trend onder tieners? Alarmerend of geen reden tot paniek?