Top 15 waar je niet meer over hoeft te piekeren

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S
We maken ons altijd wel érgens zorgen over. En eerlijk is eerlijk, meestal over de meest nutteloze dingen. Naast dat het zonde van je tijd ? en nachtrust ? is, krijg je zelden antwoord op je vragen. Geen twijfel over mogelijk?

 
Uren kun je je hoofd breken over dat ene rimpeltje dat je hebt gespot. Gelijk beginnen duizend vragen aan je te vreten. Begin je nu al af te takelen? Zal je lover je dan ook gelijk inruilen voor een jonger ding? En moet je daarom maar aan de plastische chirugie? Kopzorgen waar je een hele nacht zoet mee bent. En dat je dan ?s ochtends wakker wordt met twee extra rimpels van al het gepieker en je slaaptekort.

 
Om de volgende dingen hoef jij je echt geen zorgen meer te maken. Waarom? Nou het is echt niet nodig om?
 
? altijd op te nemen als je moeder je belt. Ook al klinkt ze nog zo zielig op je voicemail. Ouderlijke liefde is onvoorwaardelijk dus ze vergeeft je. Enne, ze kan best een dagje zonder je stem. Echt.
 
? je lover te stalken met sms'jes waar hij toch uithangt. Hij heeft af en toe ook een onbezorgde mannenavond nodig.
 
? zodra hij thuis is zijn telefoon te checken, want wie heeft hij daar ontmoet? Als hij vreemdgaat, merk je het snel genoeg aan deze tekenen.
 
? je af te vragen of je nog wel aantrekkelijk bent. Zeker als je niet alleen jezelf, maar ook je vriend en vriendinnen ermee ?lastigvalt?. Een keer op z'n tijd kan, maar er is niets zo onaantrekkelijk als chronische onzekerheid.
 
? als een hoopje lelijke ellende op de bank te kniezen. Ga naar de sportschool, trek mooie kleding aan en vertel jezelf dat je er mag zijn! Zodra je je van binnen - en buiten - mooi voelt, straal je dat ook uit.

? je dagenlang af te vragen of je dat nieuwe truitje echt wel kunt betalen. Als aan het einde van de maand blijkt van niet, dan breng je het gewoon weer terug!
 
? je onzeker te voelen als je die nieuwe bikini past. Een te smal hokje en die vervloekte tl-verlichting doen geen wonderen voor je schoonheid. Dat heeft ie-de-reen!

 ? gelijk de dokter te bellen bij elk kuchje en elke snotneus. Daar hebben we in Nederland een naam voor: hypochonder.
 
? geldzorgen te hebben. Zorg dat je in een documentje je vaste lasten op een rijtje hebt. En als je iedere maand rood staat, bewaar dan een keer al je bonnetjes. Zo weet je waar het geld blijft!
 
? je af te vragen of je ooit de ware Jacob(ine) zal tegenkomen. Ja, dat gebeurt echt. Juist wanneer je er niet meer aan denkt. Reden genoeg om met het twijfelen te stoppen!
 
? bij elke kilo die je aankomt in een depressie te schieten. De ene dag ben je gewoon wat zwaarder dan de andere dag. Las eens een detoxdag in en snoep wat minder.
 
? je kop te breken over of je het wel allemaal goed doet. Geen klachten van je baas of vriendinnen? Dan is er geen reden tot zorgen!
 
?  ?s avonds te piekeren over het feit dat je ?s avonds altijd piekert. En daardoor weer in de stress schiet dat je te weinig slaap krijgt. Zorg dat je het halfuurtje voor je naar bed gaat complete rust hebt. Ontspanningsoefeningen of een boek lezen kan helpen!
 
? te twijfelen of je die promotie wel aankan. Als je baas niet in je geloofde, dan had je hem nooit gehad! En word het je teveel? Eerlijk zeggen en jullie verzinnen er wel wat op.
 
? jezelf te verdedigen tegenover je vriendinnen. Heb je het idee dat jij het pispaaltje bent? Praat er over en bedenk geen rampscenario?s waarom ze zo onaardig doen. Ze kunnen het ? hopelijk ? vast uitleggen.
 
Waar pieker jij het meeste over?