Report: de Brazil Nut producten van The Body Shop

Lichaam door Marleen_S

Noten zijn niet alleen heel lekker om te eten, ook voor je huid doen ze wonderen. Dat weet The Body Shop maar al te goed. Daarom hebben ze nu hun Brazil Nut collectie vernieuwd. Van body butter tot geurige olie. Ze.nl was erbij!

 
We draaien er maar niet omheen: op de redactie van Ze.nl hebben we ons hart verloren aan The Body Shop. Vooral de Brazil Nut producten. Een beetje beteuterd waren we dan ook toen deze zomerse collectie uit de schappen verdween.
 


Maar onze gebeden - en die van heel veel Body Shop klanten - zijn verhoord. De Brazil Nut collectie is terug van weggeweest! En een pluspuntje: de producten van deze lijn zijn vanaf nu ook het hele jaar verkrijgbaar. Amen!
 
De paranoot
Voordat we de producten mochten aanschouwen, schoof Ze.nl eerst aan bij een heerlijke high tea. It's a tough job, but somebody's got to do it! Terwijl wij aan het smullen waren van mini sandwiches en scones, kwam Gaston uit Peru ons wat meer vertellen over de ingrediënten die in de Brazil Nut producten zijn verwerkt en hoe dit (in Peru) wordt gedaan.


In de Brazil Nut producten zit een bijzonder ingrediënt, namelijk de paranoot. Deze noot groeit diep in de regenwouden van Peru in het Amazonegebied. De verzorgende eigenschappen van de olie van de paranoot en de hoge concentratie antioxidanten zijn perfect voor het voeden van de huid. Hierdoor wordt je velletje weer super smooth en heel zacht.


En niet alleen aan onze huid wordt gedacht. De olie van de paranoot is namelijk Community Fair Trade. Dat houdt in dat de regenwouden waar de noten worden geraapt worden behouden door in het levensonderhoud van de notenverzamelaars te voorzien. 
 
Brazil Nut Beautifying Oil
Het Brazil Nut-assortiment is uitgebreid met de Brazil Nut Beautyfying Oil. We love! Want deze olie is niet alleen een genot voor je beschadigde haarpunten, ook je droge huid knapt ervan op! Het laat tevens een mooie glans achter op je lichaam. Ideaal als je in dat leuke zomerjurkje wilt rondparaderen zonder benen die voelen - en eruit zien - als schuurpapier.

De olie wordt snel door de huid opgenomen, waardoor deze niet vettig of plakkerig aanvoelt. Daarom is ?ie ook perfect om te gebruiken voor je gezicht en hals. En dan hebben we het nog niet eens over die heerlijke geur.
 
Brazil Nut Cream Scrub en Shower Cream
Ook onder de douche kun je je omhullen met de lekkere geur van de paranoot. De Brazil Nut Cream Scrub stimuleert de microcirculatie van de huid waardoor je huid gladder wordt. Errug fijn, de scrubdeeltjes zijn niet al te hard, waardoor je niet je hele huid kapot schuurt. Na het scrubben gebruik je de Brazil Nut Shower Cream. Die ruikt net zo fijn als de scrub. Je waant je echt in zomerse sferen!


Overige producten

Om de lekkere notengeur vast te houden kun je je met de Brazil Nut Body Butter na het douchen insmeren met de alom geroemde bodycrème. Deze trekt direct in en houdt je huid tot wel 24 uur lang boterzacht.
 
Daarnaast is er ook de Brazil Nut Eau de Toilette. Door de kleine verpakking superhandig mee te nemen in je tas voor als je tijdens een zomerse dag aan het strand lekker wilt ruiken. En met de Brazil Nut Soap kun je heerlijk je handen verwennen tijdens het wassen. 

Nadat we alle producten hadden geprobeerd, gingen we mee op de boot voor een tochtje over de Amsterdamse grachten. In goed gezelschap van heerlijke hapjes en perfect lenteweer!


Ben jij al enthousiast geworden voor de Brazil Nut producten? De collectie ligt vanaf 13 mei bij The Body Shop op je te wachten!