Lifestyle / Eten
Eten

Recept: Glutenvrije rozijnenkoekjes

We love koekjes! Hét lekkernijtje voor bij een kopje thee, als er bezoek is, om mee te nemen als tussendoortje naar je werk of gewoon als je er heel veel zin in hebt. Dus voor de koekiemonsters onder ons: enjoy!

De meeste koekjes maak je vaak met tarwemeel, maar dit recept voor rozijnenkoekjes is op basis van maismeel. Perfect voor mensen met een glutenallergie!


Wat heb je nodig?
(voor 30 stuks) 
  • 100 gr. fijne kristalsuiker
  • 3 eidooiers
  • 100 gr. sultanarozijnen
  • 140 gr. bloem
  • 160 gr. fijn maismeel (semola)
  • 1 theel. bakpoeder
  • 150 gr. gezouten boter (gesmolten)
  • poedersuiker om te bestrooien
Hoe maak je het?
  1. Was de rozijnen in warm water en laat ze 15 minuten weken. Giet af en zet opzij.
  2. Klop met een mixer in een grote kom de eidooiers met de suiker tot een lichtgeel mengsel. Zeef de bloem en het maismeel erboven, voeg het bakpoeder toe en roer door. Giet de gesmolten boter en de rozijnen bij het mengsel en roer alles met een houten lepel goed door.
  3. Verdeel het deeg in twee stukken en rol deze uit op bakpapier tot een diameter van 5 cm. Laat in de koelkast 2 uur opstijven.
  4. Snijd plakjes van 1 cm van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de plakjes wat uit elkaar, want het deeg zet iets uit.
  5. Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven op 180°C in 15 minuten goudbruin. Laat op een rooster afkoelen en bestrooi ze eventueel met poedersuiker.
     

 
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.