Ontbijt met muffins

Eten door Vrouwen redactie

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Genoeg reden om hier een ‘momentje’ van te maken. Bijvoorbeeld met het muffinontbijt dat we op Hackthelife vonden. Maak hartige en zoete muffins voor de afwisseling. Als je ’s ochtends nog moet wennen aan de wereld wil je niet te veel moeite doen om lekker te kunnen smullen, dus we houden het recept simpel.


Hartige muffins

Kluts een aantal eieren in een kom zoals je dat ook met scrambled eggs zou doen. Hier kun je van alles doorheen mengen. Bijvoorbeeld gebakken champignons, gebakken spekjes, tomaten, uien of worstjes. Giet dit mengsel in een muffinvorm en zet het in de oven met een temperatuur van 175 graden Celsius. Na ongeveer 20-25 minuten zullen ze gaar zijn.Zoete muffin met chocolade

Vet een klein schaaltje in met boter. Meng in dit bakje 2 eetlepels geprakte banaan, 1 geklopt ei, 2,5 eetlepel volkorenbloem, theelepel bakpoeder en een snufje zout. Het belangrijkste ingredient: kleine stukjes chocolade. Je kunt het deeg afmaken met ijs, vruchten of extra chocolade, voor de echte chocoladefreak. Laat dit garen in de oven, wederom op 175 graden Celcius. 20-25 minuten moet genoeg zijn.