Extreme dieettrend: afvallen door stukje plastic op tong

Lichaam door Marleen_S

Om strak de zomer in te gaan, gaan we massaal ineens sporten of volgen we een hip dieet. Niet iedereen heeft daar zin in en sommigen kiezen daarom voor extremere manieren. Afvallen door een stukje plastic op de tong bijvoorbeeld...

 
Wat we de afgelopen maanden al niet voorbij hebben zien komen en over geschreven hebben. Deze dieettrend wilden we je echter niet onthouden. Vergeet stukjes papier kauwen om je hongergevoel te onderdrukken en laat het alcohol inhaleren om calorieën te vermijden ook maar zitten. Als je echt snel resultaat wilt zien laat je een stukje plastic op je tong plaatsen.

Geen vast voedsel

Say what? Ja, echt. In Beverly Hills – daar waar size zero de standaard is en diëten als paddenstoelen uit de grond schieten – vinden vrouwen en plastisch chirurgen steeds vreemdere manieren om af te vallen. De bedenker van de nieuwste dieettrend, Nikolas Chugay, ondervond dat door een simpel stukje plastic op de tong te naaien (!) vrouwen enorm veel gewicht kunnen verliezen.
 
Dat komt doordat het plastic het extreem moeilijk maakt voor de drager om vast voedsel te eten. Het enige wat verdraagbaar is, zijn vloeibare dingen als soep en water. Daardoor raak je dus razendsnel de overtollige kilo’s kwijt.
 
Volgens Dr. Chugay kan de ingreep geen kwaad, zolang de plastic patch maar op tijd wordt verwijderd. Anders groeit na een maand het plastic in de tong en is deze moeilijk of niet meer te verwijderen. Auw…
 

Zo ziet de patch eruit

Bijwerkingen

Het plastic vierkantje is net zo groot als een postzegel en kost ongeveer $ 2000,-. Dr. Chugay waarschuwt op zijn website vrouwen die de ingreep overwegen er wel voor dat er bijwerkingen kunnen ontstaan. Zoals een gezwollen tong, niet meer goed kunnen praten en slaapproblemen.
 
Je moet er dus wel wat voor over hebben, maar dan ben je binnen een maand ook verzekerd van een maatje (of drie) minder. Na het plaatsen van de plastic patch moeten vrouwen een speciaal vloeibaar dieet volgen waarbij ze niet meer dan 800 calorieën per dag binnen mogen krijgen.
 
In Venezuela zijn de dames al enthousiast. Een vrouw die zich liet behandelen vertelt dat het voor haar onmogelijk was gewicht te verliezen. “Het was voor mij de enige mogelijkheid, want de wilskracht om een dieet te volgen heb ik niet”, vertelt ze aan Daily Mail.  
 
In het filmpje hieronder legt Dr. Chugay alles uit over de wonderlijke plastic patch.
 

fout in embed: media provider niet ondersteund

Wij krijgen er – ondanks dat het zonnetje schijnt – behoorlijk kippenvel van. Wat vinden jullie? Een wondermiddel of zelfmarteling?